Loena Hendrickx kijkt uit naar de vrije kür: "Supertrots op prestaties na rotperiode"

  Loena Hendrickx imponeerde gisteren met een 2e plaats op de korte kür op het EK kunstschaatsen in Tallinn, zaterdagavond volgt de apotheose in de vrije kür. Onze reporter sprak met de Belgische kunstschaatsster na haar training. 

  Loena Hendrickx kampte naar eigen zeggen op training nog met "zware benen" na de korte kür van gisteren, "maar morgen zal het wel beter gaan".

   

  De nummer 2 van de korte kür ontving veel berichtjes - niet alleen uit België, ook uit andere landen - en is blij dat iedereen meeleeft.

   

  "Ik heb zeker genoten van mijn prestaties. Het was boven mijn verwachtingen en een beetje onrealistisch. Het was de droom van een klein meisje dat dacht dat zoiets nooit zou lukken."

   

  Gelooft Hendrickx nu meer in zichzelf? "Het hangt ook af van wat de concurrentie doet. Als ik foutloos ben, is er zeker iets mogelijk. Dat hebben we gisteren gezien."

  Ik moet niet onderdoen voor de rest. Ik probeer me altijd op de achtergrond te houden, maar ik mag er staan.

  Loena Hendrickx straalt vertrouwen uit

  Onze landgenote nestelde zich erg knap tussen de Russische toppers, die nochtans als ongenaakbaar worden bestempeld.

   

  "Dit geeft me heel veel vertrouwen. Ik moet niet onderdoen voor de rest. Ik probeer me altijd op de achtergrond te houden, maar ik mag er staan."

   

  "Op het ijs heb ik altijd veel zelfvertrouwen, maar dit helpt me misschien ook naast de piste en in het dagelijkse leven."

   

  Hendrickx wil zaterdag om 21.08 u - als voorlaatste van de groep - vooral genieten. "Die 2e plaats heb ik toch maar gehad."

   

  "Of ik beter dan ooit ben? Na een rotperiode zet ik prestaties neer waar ik supertrots op ben. Dat had ik nooit gedacht. Doorzettingsvermogen en nooit opgeven worden beloond in de sport."

  Bekijk het interview:

  Bekijk het verslag in het Journaal: