Standard-Beerschot moet gespeeld worden, Antwerpse club gaat in beroep

Standard - Beerschot zal dan toch op het veld worden beslist.

Het duel tussen Standard en Beerschot, dat in december werd afgelast door een politiestaking, moet toch worden ingehaald. Beerschot wou een forfaitzege, maar kreeg geen gelijk van het Disciplinair Comité van het Profvoetbal. Het gaat tegen deze beslissing in beroep.

Even terug naar 15 december: om 21 uur moest de bal rollen in het duel tussen Standard en Beerschot, maar door een politiestaking in Luik besliste de burgemeester van de Waalse stad om de wedstrijd te verbieden.

 

Omdat de beslissing minder dan drie uur voor de aftrap kwam, maakte Beerschot aanspraak op een 0-3-forfaitzege. Maar het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond volgt die redenering niet.

 

Er zal een nieuwe datum worden geprikt voor de wedstrijd. Al is dat nog niet helemaal zeker, want Beerschot gaat in beroep.

Beerschot: "Onaanvaardbaar"

Beerschot reageert "met verbazing" op de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal van de Belgische voetbalbond (KBVB) om de wedstrijd bij Standard een nieuwe datum te geven. 

 

"Dit is voor Beerschot onbegrijpelijk en zelfs ronduit onaanvaardbaar", klinkt het bij de Antwerpenaren in een mededeling. "De club zal alle juridische mogelijkheden aanspreken om deze beslissing ongedaan te maken."