Wordt vlogger Bas Tietema profrenner? "Hij moet nog een beetje progressie maken"

  Bas Tietema kennen we vooral als vlogger.

  De Nederlandse vlogger Bas Tietema lijkt zich in alle stilte aan het klaarstomen voor een carrière als profrenner. In Spanje maakte hij al 2 stages mee met de Belgische formatie Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles. "We weten niet waar dit zal eindigen", zegt ploegmanager Christophe Brandt.

  Bas Tietema verdiende de voorbije jaren zijn strepen als vlogger. In de voorbije Tour liet hij de renners bijvoorbeeld in een etappe strijden tegen elkaar in een wheelie contest.

   

  De voorbije week werd de 26-jarige Nederlander gesignaleerd in Spanje, waar Tietema trainingsritjes afmaalde met de profrenners van Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles.

  Ambieert Tietema een profcarrière? "Bas wil zien welk niveau hij kan halen als hij met profrenners traint", vertelt Christophe Brandt, manager van Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles.

   

  "In december trainde Bas ook al mee tijdens onze stage. Hij wordt telkens iets beter en we weten niet waar dat zal eindigen."

   

  Ligt er een profcontract te wachten op Tietema? "Hij moet nog een beetje progressie maken. Na enkele maanden zullen we hem evalueren. Alles is mogelijk."

  Tietema wil zien welk niveau hij kan halen als hij met profrenners traint

  Christophe Brandt (manager Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles)

  Het is trouwens geen toeval dat Tietema uitgerekend met de renners van Bingoal-Pauwels Sauzen-Wallonie Bruxelles meetraint.

   

  "Bas wordt in zijn vlogactiviteiten ondersteund door Bingoal. We hebben al verschillende gesprekken met hem gehad om ook content te maken voor onze ploeg."

   

  Maar misschien blijft het dus niet enkel bij content maken en wordt de vlogger renner... Wordt vervolgd.

  Bas Tietema (centraal) richtte vorig jaar zijn eigen team op.

  Tietema stond al op podium van Parijs-Roubaix

  Bas Tietema is geen onbekende in het peloton. Als jeugdrenner eindigde hij in 2014 3e in Parijs-Roubaix voor beloften. Nathan Van Hooydonck, Pavel Sivakov en  Loïc Vliegen waren zijn ploegmaten bij de opleidingsploeg bij BMC.

  Eind 2018 hield hij het voor bekeken als renner. Tietema kreeg de wielermicrobe vorig jaar weer te pakken en stampte met 2 vlogkompanen een eigen wielerteam uit de grond: Tour de Tietema Cycling Team. In september eindigde Tietema nog 3e in een Nederlandse amateurkoers.

  Bekijk enkele vlogs van Bas Tietema en zijn vrienden