De Nets vernederen leider Chicago, James kan Lakers op zijn eentje niet redden

  Kevin Durant was ontstopbaar voor de Bulls, die langs alle kanten slaag kregen.

  Brooklyn heeft de NBA-topper in het oosten gewonnen op het veld van leider Chicago met overtuigende 112-138-cijfers. De Bulls kwamen er niet aan te pas. In het westen gingen de Los Angeles Lakers onderuit bij Sacramento met 125-116. LeBron James blonk weer uit, maar staat alleen.

  Brooklyn, dat eindelijk weer kan rekenen op zijn gevreesde "Big3" Durant/Harden/Irving, leerde Chicago een flink lesje. Er werd veel verwacht van de schok tussen de eerste en de tweede in de Eastern Conference, maar dat draaide op niets uit.

  Chicago was een speelbal in de handen van de bezoekers, die nog maar voor de 2e keer dit seizoen met hun 3 vedetten samenspeelden. Kyrie Irving, die niet gevaccineerd is, is nog maar sinds vorige week weer van de partij voor enkel de uitmatchen.

  Kevin Durant gooide 27 punten binnen en strooide met 9 assists, James Harden had geen last van zijn knie die hij dinsdag pijn deed en blonk uit met 25 punten, 16 assists en 7 rebounds. Irving (9 ptn, 4 rbs, 3 ass) kwam niet zo goed uit de verf, maar zijn aanwezigheid alleen al zorgde voor stress bij de Bulls.

  Voor Durant was het zijn 12e match op een rij waarin hij minstens 25 punten maakte, vanavond tegen Oklahoma kan hij met 13 een record neerzetten.

  Bij de Bulls lekte het langs alle kanten. Zach LaVinekwam met 22 punten tot de hoogste score, gevolgd door DeMar Rozan (19 ptn). Chicago, dat na 9 zeges op een rij nu 2 keer verloor in 3 duels, voert de stand in het oosten wel nog aan, met 27 overwinningen tegen 12 nederlagen. Brooklyn (26-14) volgt op de voet.

  De match van Kevin Durant:

  De 16e en laatste assist van Harden was de mooiste:

  Andermaal: James blinkt uit, Lakers verliezen

  In het westen werden de Lakers verslagen (125-116) door Sacramento, dat het verschil maakte in het derde kwart (40-23). De'Aaron Fox (29 punten) en Harrison Barnes (23 punten) blonken uit bij de Kings.

  LeBron James scoorde andermaal 34 punten voor de Lakers en zit nu aan gemiddeld 34,1 punten over zijn laatste 12 matchen, waarvan er wel 7 verloren gingen. King James staat nog te vaak alleen in een team dat Anthony Davis mist. Russell Westbrook is ook nog maar een schim van wat hij was met 8 ptn (2/14) en 12 rebounds.

  De match van De'Aaron Fox:

  Mooi samenspel van Monk en James:

  NBA Top 10 Plays of The Night

  Uitslagen woensdag:

  Chicago - Brooklyn 112 - 138
  San Antonio - Houston 124 - 128
  Atlanta - Miami 91 - 115
  New York - Dallas 108 - 85
  Sacramento - LA Lakers 125 - 116
  Utah - Cleveland 91 - 111
  Indiana - Boston 100 - 119
  Philadelphia - Charlotte 98 - 109
  Washington - Orlando 112 - 106