Max Verstappen strijdt een maand na zijn WK-titel alweer om een titel, al is die nu virtueel

  Terwijl Lewis Hamilton na de beslissende WK-race van de radar verdween, is wereldkampioen Max Verstappen alweer volop aan het werk. Zo zal de Nederlander dit weekend deelnemen aan de 24u van Le Mans. Virtueel weliswaar, maar dat wil niet zeggen dat zijn zegekansen kleiner zijn. Integendeel. 

  Van FIFA tot Tetris, sinds het begin van de pandemie kregen esports over de hele wereld een boost. Ook Formule 1 wordt steeds populairder als esport, vooral bij jongeren. 

   

  Volgens een recente studie steeg het aantal jonge F1-fans voorbije jaar met 17% (bij voetbal was dit maar 6%), dankzij de virtuele competities.


  De Formule 1-esport is dan ook toegankelijker dan zijn traditionele tegenhanger. Zo zijn de virtuele races korter en duren ze doorgaans maar een half uurtje. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller een wedstrijdje meepikt, de races zelf worden zo ook een pak dynamischer.

  14 miljoen kijkers voor clash tussen profs en gamers

  Dit weekend nemen professionele autocoureurs het op tegen ervaren gamers in de 24u van Le Mans. Meestal hebben de gamers een streepje voor dankzij hun jarenlange ervaring met het spel, maar Verstappen staat bekend in het wereldje om zijn talent op de baan én achter het scherm.

   

  Twee jaar geleden werd de virtuele versie van Le Mans voor het eerst georganiseerd en trok de competitie 14 miljoen toeschouwers. Verstappen reed toen samen met Lando Norris voor McLaren. Nu slaat hij de handen in elkaar met de Zweedse IndyCar-coureur Felix Rosenqvist.

   

  De virtuele 24 uur van Le Mans is te volgen op verschillende streamingkanalen en vindt plaats op 15 en 16 januari – exact één maand nadat Verstappen het Formule 1-seizoen afsloot met een winst tegen Lewis Hamilton.