David Goffin bidt voor zijn knie: "Hopelijk was het enkel verkeerde beweging"

  David Goffin (ATP-45) heeft zijn kwartfinale in Sydney tegen Andy Murray (ATP-135) na 1 set moeten afbreken, omdat zijn linkerknie opspeelde. "Gisteren op het einde van mijn match tegen Kudla werd ik voor het eerst een pijn gewaar die ik nog niet eerder voelde", legde Goffin uit. Hij hoopt nu op het beste voor de Australian Open, die maandag van start gaat. 

  Goffin was in Sydney toe aan zijn 3e match van de week, hij won er maandag voor het eerst sinds mei. In de 2e ronde ging het nog vlotter tegen de Amerikaan Denis Kudla. "Maar op het eind van die match voelde ik plots een pijn in mijn knie die mij een beetje hinderde."

  "Gedurende enkele punten, een of twee spelletjes, was het een vreemde gewaarwording, een pijn die ik nooit eerder voelde. Omdat de knie warm was, kon ik mijn wedstrijd zonder problemen afmaken."

  "Maar toen de knie afkoelde - gedurende de nacht - voelde ik een nieuwe pijn. En vanochtend was het een beetje gezwollen en voelde ik wat water aan de binnenkant van mijn knie."

  "Dus ging ik voor de wedstrijd bij de kinesisten langs voor een behandeling om alle zones rond de knie los te maken." (lees voort onder foto)

  "De dokters maken zich niet ongerust, dus ik ook niet"

  Goffin zat ermee: "Ik was toch wat bang tijdens de match, omdat ik al een tijdje problemen heb gehad met mijn knie. Ik durfde me niet voluit af te zetten, dan heeft het geen zin om voort te doen."

  "Als je jezelf niet volledig durft te smijten, als je niet durft te rennen, is het onmogelijk om te spelen. Het zit in je hoofd."

  Goffin kon meteen na de wedstrijd niet zeggen waar hij precies last van had. De Belgische nummer 1 leek zich echter niet al te veel zorgen te maken met de Australian Open nochtans voor de deur.

  "Het is dezelfde knie, maar het voelt niet hetzelfde", vervolgde hij. "Ik hoop dat het gewoon een verkeerde beweging is die ik gisteren in mijn wedstrijd maakte. Nadat ik opgegeven had tegen Murray, ging ik naar de dokter en de kinesisten en het zag er niet zo slecht uit."

  "Zij waren in ieder geval niet speciaal bezorgd. Dus ik maak me op dit moment ook geen zorgen. Ik ga me wel verder laten onderzoeken, morgenvroeg is er een RMI. En nadien zullen we meer weten over de behandelingen die uitgevoerd moeten worden. Ik hoop dat het daarbij blijft tot mijn eerste ronde."

  Lees ook: