Rohan Dennis debuteert voor Jumbo-Visma met Australische tijdrittitel

Rohan Dennis heeft zijn eerste koers van het jaar en zijn eerste koers in het truitje van Jumbo-Visma gewonnen. De Australiër kroonde zich tot nationaal kampioen tegen de klok. Hij was sneller dan Luke Durbridge en Conor Leahy. Het is de 4e keer dat Dennis de nationale tijdrittitel wint.

De snelle mannen van Australië moesten twee ronden afleggen goed voor in totaal 37,5 tijdritkilometers. Titelverdediger Luke Plapp (Ineos) was er niet bij na een hoogrisicocontact. 

 

In zijn afwezigheid overvleugelde Rohan Dennis de tegenstand. Hij deed de klok stoppen na 45 minuten en 33 seconden. Zo deed hij 1'13" beter dan zijn eeuwige rivaal op dit kampioenschap Luke Durbridge.

 

Dennis, die in Tokio nog de bronzen medaille wist te veroveren in de tijdrit, bedankt zo meteen zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma voor het vertrouwen.

 

Het is voor de voormalige werelduurrecordhouder zijn 4e nationale tijdrittitel na eerdere successen in 2016, 2017 en 2018.

 

Bij de vrouwen won Grace Brown. Zij was na 28,6 kilometer in 41'29" meer dan een minuut sneller dan Amber Pate en Lisa Jacob.