Onuachu dolgelukkig na bekroning: "Dit zal nog een extra boost geven"

Doelpuntenmachine is niet langer het enige voorzet bij Paul Onuachu. De sluipschutter van Racing Genk mag zich vanaf nu ook Gouden Schoen noemen. Na afloop loofde de Nigeriaan de inbreng van het hele team: "Alleen dankzij hen kon ik zoveel goals maken."

311 van de 333 mogelijke punten. Het is een understatement dat een fenomenale score in de eerste ronde de basis legde voor de Gouden Schoen van Paul Onuachu.

 

Naast de titel van topschutter en Profvoetballer van het Jaar komt nu ook de trofee van Gouden Schoen in zijn prijzenkast. "Ik ben hier heel gelukkig mee", vertelde de bescheiden Nigeriaan na afloop. "Zeker na de moeilijke periode die we met Genk hadden. Het winnen van de Gouden Schoen zal ongetwijfeld een extra boost geven."

 

De Gouden Schoen bekroont het beste individu van onze competitie, maar Onuachu bedankte ook nadrukkelijk zijn ploegmaats. "Zij waren heel belangrijk voor mij. Alleen dankzij hen kon ik zoveel goals maken. Alles begint steeds bij het team - pas dan kan je als individu presteren. Iedereen geloofde dat ik doelpunten zou scoren."

Ik zei nog tegen mijn vriendin: als er mij iets kan opvrolijken na het missen van de Afrika Cup, dan is het de Gouden Schoen.

Paul Onuachu

Ondanks zijn fenomenale statistieken - 34 vorig seizoen - kon de spits wel geen droomtransfer versieren. "Dat was een kleine ontgoocheling", geeft Onuachu nog eens toe. "Ik was klaar voor een transfer. (zucht) Ach, als je soms iets te veel wilt, dan gebeurt het niet. En omgekeerd."

 

"En wat als er straks opnieuw niks komt? Dan blijf ik gewoon bij Racing Genk en gaat het leven verder. Ik wil niets forceren."

 

De Gouden Schoen is overigens ook nog een fijne troost voor Onuachu, die momenteel de Afrika Cup mist door een blessure. "Ik zei nog tegen mijn vriendin: als er mij iets kan opvrolijken, dan is het wel die trofee."