Nederlands talent Haverdings (17) rijdt komend seizoen voor Baloise Trek Lions

Het team van Sven Nys heeft al een eerste nieuwkomer aangekondigd voor komend veldritseizoen. De 17-jarige David Haverdings zal dan als belofte bij de Baloise Trek Lions aantreden. Haverdings geldt als een toptalent en won dit jaar bij de junioren al 14 keer.

Haverdings trekt als een van de grote favorieten naar het WK bij de junioren. De Nederlander won dit seizoen klassiekers zoals Koksijde, Overijse, Tabor, Namen en Baal. Op het EK pakte hij zilver.

 

Volgend jaar gaat hij dus voor de ploeg van Nys rijden. Deze zomer zal Haverdings zich eerst nog uitleven op de weg en de mountainbike bij het jeugdteam AA Drink Young Lions. Vanaf september duikt hij dan het veld in.

 

"Ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop", vertelt hij. "In de mountainbikewedstrijden deze zomer leerde ik Pim Ronhaar al kennen. Hij vertelde me al over de leuke sfeer bij de ploeg. Ik kijk er al naar uit om iedereen te leren kennen en een nieuw avontuur te starten."