Met 1 punt verschil: Janice Cayman wint voor de 2e keer de Gouden Schoen

  Na 2017 heeft Janice Cayman voor de 2e keer in haar carrière de Gouden Schoen voor vrouwen in de wacht gesleept. De speelster van Lyon haalde het voor twee andere ex-winnaressen, Tessa Wullaert en Tine De Caigny. Het werd een echte nagelbijter: Cayman won met één punt verschil.

  Janice Cayman won in 2017 de Gouden Schoen, maar kon haar eigen ogen en oren niet geloven toen ze ook vanavond in de prijzen viel.

   

  Cayman is al enkele jaren aan de slag bij de Franse topclub Olympique Lyon en is uiteraard ook bij de Red Flames een sleutelspeelster.

   

  Ze kreeg 260 punten achter haar naam en haalde het daarmee met één puntje meer van haar collega-Red Flame Tessa Wullaert. 

   

  Tine De Caigny, de Gouden Schoen van vorig jaar, eindigde met 227 punten op de derde plaats. 

   

  Wullaert blijft recordhoudster met 3 Schoenen, maar wordt nu opgejaagd door Cayman.

   

  De kersverse Gouden Schoen en haar ploegmates bij de nationale ploeg proberen komende zomer te schitteren op het EK in Engeland.

  Cayman: "Hele leuke verrassing"

  Cayman: "Een aangename verrassing"

  Janice Cayman leek zelf wat uit de lucht te vallen toen ze haar naam hoorde vernoemen. "Je hoopt er natuurlijk altijd stiekem op, maar Tessa en Tine speelden een heel sterk seizoen. Laat ons zeggen dat het een aangename verrassing is."

   

  Waar ze dan dat ene puntje verschil heeft gemaakt, kan Cayman niet zeggen. "Daarnet zei ik dat het aan de leeftijd lag, maar het heeft er misschien mee te maken dat ik met Lyon zo ver geraak in de Champions League."

   

  Cayman vindt zelf dat ze een betere speelster is dan 5 jaar geleden, toen ze de Gouden Schoen een eerste keer won. "Ik ben in alles beter geworden. Lyon is een topclub. Het is een eer om daar te voetballen."

  uitslag Gouden Schoen 2021 (vrouwen)
  1. Janice Cayman Lyon 260 punten
  2. Tessa Wullaert Anderlecht 259
  3. Tine De Caigny Anderlecht/Hoffenheim 227
  4. Amber Tysiak OH Leuven 169
  5. Julie Biesmans PSV 116