Club-kamp ontgoocheld en verrast: "Wellicht elkaar punten afgepakt"

  Charles De Ketelaere en Noa Lang moesten hun ontgoocheling verbijten toen Paul Onuachu werd uitgeroepen tot Gouden Schoen van 2021. De Ketelaere was toch sportief genoeg om de pers nadien te woord te staan: "Jammer, maar dat is het leven."

  Charles De Ketelaere werd her en der tot topfavoriet voor de Gouden Schoen gebombardeerd, maar uiteindelijk eindigde hij op de 3e plaats. "Dat is een kleine ontgoocheling", geeft hij toe. "Maar morgen is er een nieuwe dag en gaan we weer voetballen."

   

  "Ik hoorde ook dat ik de favoriet zou zijn, maar ik hield altijd in mijn achterhoofd dat dat gezegd werd door mensen die de uitslag niet kenden. Paul is ook een verdiende winnaar na zijn jaar."

   

  De Ketelaere kon zijn ontgoocheling snel wegslikken, maar dat lukte zijn ploegmaat Noa Lang niet. "Ik snap dat. Toen ik hoorde dat ik 3e was, dacht ik dat hij sowieso zou winnen. Maar dat is niet gebeurd. Wellicht hebben we elkaar punten afgepakt. Jammer, maar dat is het leven."

  Manager Mannaert: "Noa en Charles hebben zichzelf naar boven gepusht"

  Ook Club Brugge-manager Vincent Mannaert had wellicht gehoopt dat een van zijn goudhaantjes een Gouden Schoen zou kunnen aanbinden. "Het is logisch dat beide spelers ontgoocheld zijn. Ik was zelf ook verrast."

   

  "Ik vind niet dat Noa en Charles naar boven gepusht zijn. Dat hebben ze zelf gedaan door hun prestaties het hele jaar door. Dit seizoen hebben ze in de Champions League tegen de wereldtop getoond dat ze een stap vooruit gezet hebben."

   

  "Ik wil geen afbreuk doen aan de verkiezing van Onuachu. Hij heeft het zeer goed gedaan, al was hij misschien iets minder regelmatig."

   

  Dat Hans Vanaken maar 6e eindigde, begrijpt Mannaert helemaal niet. "Je hoort dan: hij heeft er al 2 gewonnen. En Club heeft de laatste tijd al zoveel trofeeën gewonnen. Maar dat strookt niet met waar topsport voor staat. Ik vind dat Hans aan zijn beste seizoen bezig is sinds hij voor Club speelt."