Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Weggestuurde Voracova eist forse schadevergoeding van Tennis Australia

 di 11 januari 2022 18:52

De Tsjechische tennisspeelster Renata Voracova zal een financiële compensatie eisen voor de vruchteloze trip die ze maakte naar Australië. Voracova kreeg ter plekke geen geldig visum op basis van een medische vrijstelling. Ze houdt Tennis Australia verantwoordelijk voor de misinformatie.

Renata Voracova is niet gevaccineerd (of toch niet met een erkend vaccin), maar omdat ze onlangs een besmetting opliep, mocht ze volgens Tennis Australia met een medische uitzondering toch deelnemen aan de Australian Open.

 

Op de luchthaven zelf kreeg de dubbelspeelster uiteindelijk toch geen geldig visum van de douane. Net als Novak Djokovic werd ze in een quarantainehotel geplaatst, dat zij - in tegenstelling tot Djokovic - na enkele dagen verliet voor de terugreis.

 

De kosten die Voracova de voorbije weken gemaakt heeft, wil ze nu verhalen op Tennis Australia, de organisator van de Australian Open. "Het vliegtuigticket alleen al kostte me 2.460 euro. Ook mijn trainer reisde met mij mee."

 

"Daarnaast heb je ook nog de trainingen voor de Australian Open, de kosten voor de hotels en de potentiële prijzenpot. Ik hoop dat we hier geen rechtszaak van moeten maken", stuurt Voracova aan op een spontane tegemoetkoming van Tennis Australia.

 

De 38-jarige speelster is nog altijd onder de indruk van wat haar is overkomen. "Ik heb dit nog altijd niet verwerkt. Ik denk niet aan tennis. Ik ben uitgeput."

Lees ook: