Ga naar de inhoud

Wout van Aert schrapt Strade Bianche en kiest voor Parijs-Nice

Wout van Aert won in 2020 Strade Bianche.

Zondag won hij het Belgisch kampioenschap veldrijden, maandag vloog hij naar Spanje voor de ploegstage met Jumbo-Visma, dinsdag - vandaag - sprak Wout van Aert met de (inter)nationale pers over zijn wegseizoen in 2022. Een monument is zijn grote doel en in dat plaatje past dit jaar niet de Strade Bianche.

"De ambitie is om een monument te winnen", herhaalde Wout van Aert vandaag nog eens tijdens de ploegpresentatie in Spanje.

 

"Ik heb vorig jaar heel mooie overwinningen behaald, maar in de grootste koersen heb ik er soms naast gegrepen. Hopelijk verandert dat dit jaar."

 

Wout van Aert zal daarom zijn programma "anders aanpakken". Hij opent in de Omloop Het Nieuwsblad en skipt Strade Bianche, de koers waar hij al jaren een smaakmaker is en waar hij in 2020 won.

 

Ook Tirreno-Adriatico zal Van Aert niet ontvangen. Vorig jaar werd hij er 2e nadat hij 2 ritzeges had behaald. Van Aert debuteert in 2022 in Parijs-Nice.

 

Tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal hij ook rugnummer 1 dragen in de Amstel Gold Race, de Nederlandse klassieker die dit jaar door de Franse verkiezingen tussen de kasseikoersen ligt.

 

"We hebben geconcludeerd dat geen koers tussen de Ronde en Roubaix ook moeilijk zou zijn. Het zou raar zijn om een mooie koers als de Amstel te laten liggen. Ik probeer van Sanremo tot Roubaix een piekperiode te hebben."

 

Ploegmaat Tiesj Benoot moet Van Aert assisteren. De aanwinst vat zijn seizoen ook aan in de Omloop en trekt wel naar Strade Bianche, waar hij in 2018 won, en Tirreno-Adriatico. Daarna zet hij zijn mes en vork in de klassiekers tot en met Luik-Bastenaken-Luik.

Bekijk nog eens de zege van Wout van Aert in Siena in 2020:

Over de Tour: "Bewezen dat combinatie tussen teamplayer en persoonlijk succes kan"

Wout van Aert is ook al zeker van een Tour-selectie in juli. Ook zijn rol tussen Kopenhagen en Parijs kwam aan bod. 

 

"De wens voor de groene trui leeft wel, maar ik hoop deel uit te maken van het team als we zover zijn om de Tour te winnen", vertelde onze landgenoot. "Daar wil ik bij zijn."

 

"Het is een mooie uitdaging om nog beter te doen. Anderzijds heb ik ook bewezen dat ik een teamplayer kan zijn en toch persoonlijk succes kan behalen. Dat proberen we ook dit jaar te combineren."

Bekijk het interview met Van Aert:

programma voorjaar Wout van Aert in 2022
26/02 Omloop Het Nieuwsblad
6-13/03 Parijs-Nice
19/03 Milaan-Sanremo
25/03 E3 Saxo Bank Classic
27/03 Gent-Wevelgem
3/04 Ronde van Vlaanderen
10/04 Amstel Gold Race
17/04 Parijs-Roubaix