Ga naar de inhoud

Anderlecht ziet huurling Harwood-Bellis naar Stoke City verkassen

Taylor Harwood-Bellis in de kleuren van zijn nieuwe club.

Taylor Harwood-Bellis verlaat Anderlecht al na een half seizoen. Manchester City heeft de Engelse verdediger teruggeroepen om hem meteen weer aan Stoke City te verhuren. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Anderlecht", zegt Harwood-Bellis.

Taylor Harwood-Bellis leek in de eerste seizoenshelft uit te groeien tot de vaste partner van Wesley Hoedt in de defensie. Maar de laatste weken verdween de tiener wat uit beeld en dus liet Anderlecht hem terugkeren naar Engeland.

 

"Hij heeft het heel goed gedaan voor ons", zegt CEO Peter Verbeke. "Maar door hem te laten vertrekken creëren we meer ruimte voor spelers uit de eigen opleiding zoals Delcroix, Kana en Debast."

 

Harwood-Bellis kijkt positief terug op zijn tijd in België. "Ik heb veel kunnen spelen en heb genoten van mijn periode bij Anderlecht. Ik denk dat ik ook op persoonlijk vlak ben gegroeid. Het was een nieuwe uitdaging, met nieuwe mensen en een andere taal."

 

Met Stoke City komt Harwood-Bellis terecht bij de nummer 6 uit het Championship. "Vorig jaar deed ik bij Blackburn al heel wat ervaring op in deze zware competitie. Ik kijk ernaar uit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.