Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Djokovic afgeschermd tijdens training, nog wachten op definitieve beslissing

 di 11 januari 2022 08:49
Een drone kon Djokovic toch op beeld vastleggen.

Novak Djokovic is in Melbourne volop aan het trainen voor de Austalian Open. De Servische nummer 1 wordt wel afgeschermd. Camera's en fotografen waren niet welkom. Hij is sinds gisteren weer vrij om te gaan en staan waar hij wil, al blijft het wachten op de definitieve beslissing van de immigratieminister. "Hij neemt zijn tijd", klinkt het.

Gisteren deelde Djokovic een foto van zichzelf in de Rod Laver Arena. Ook vandaag ging de Serviër er trainen. Hij warmde eerst op in de fitnesszaal en trok dan de baan op. 

 

Journalisten en fotografen waren daar niet welkom. Het tv-signaal werd onderbroken. Alleen de organisatie zelf deelde enkele beelden van Djokovic die aan het trainen was. En ook een oplettende drone kon wat beelden schieten van de tennisser.

 

Het is intussen nog altijd niet helemaal zeker dat Djokovic zal kunnen aantreden op de Australian Open. Alex Hawke, de immigratieminister van Australië, kan zijn visum alsnog intrekken. 

 

"Hij neemt zijn tijd om deze zaak zorgvuldig onderzoeken. Het proces is nog lopende, dus het is in juridisch opzicht ongepast om nog meer commentaar te geven", klinkt het bij een woordvoerder.

 

Die beslissing zal er wellicht vandaag niet meer komen. Australische media gaan ervan uit dat het verdict morgen zal vallen.

Nog altijd twijfels over deelname van Djokovic aan de Australian Open

Tennis Australia mocht wel een paar beeldjes van Djokovic maken

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook een tv-drone kon de Serviër in beeld brengen

Lees ook: