Bondsvoorzitter: "Denk dat wielerwedstrijden mét publiek aan de orde zijn"

Tom Van Damme

Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische Wielerbond, rekent erop dat er in het voorjaar opnieuw gekoerst kan worden met publiek. "Voor de start- en aankomstzones wordt het afwachten", klinkt het.

Tot de start van het Belgisch wielerseizoen resten nog 46 dagen. Vele organisatoren vrezen echter opnieuw zonder VIP-arrangementen te moeten organiseren.

In de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, traditioneel het tweeluik van het openingsweekend, nemen ze al de vlucht vooruit en schrapten ze die VIP-tenten aan de finish al een tijdje geleden.

"De wegwedstrijden worden op de openbare weg georganiseerd. Zoals op de Meir in Antwerpen mag iedereen nog de straat op. De wielerfans hebben ondertussen reeds de discipline aangeleerd om een mondmasker op te zetten als ze naar een koers gaan kijken. Ik denk dus dat wielerwedstrijden mét publiek aan de orde zijn", meent Tom Van Damme.

"Wel zal het afwachten worden hoe het loopt voor de start- en aankomstzones van de verschillende koersen. Hoeveel volk mag daar samentroepen en zo meer. Ik denk dat ik vertrouwen mag hebben in de flexibiliteit van onze organisatoren."

"Wij als Belgian Cycling komen hen tegemoet in de licentiekosten als ze moeten organiseren zonder publiek. Dat was vorig jaar al het geval en die lijn trekken wij ook nu weer door. Wij bekijken die tussenkomst van geval tot geval en eveneens afhankelijk van de categorie wedstrijden."