Blessure nekt Zizou Bergs in Australië: "Ontgoocheling is groot"

  Het Australische avontuur van Zizou Bergs is vroeger dan gehoopt afgelopen. Onze landgenoot moest in de 1e kwalificatieronde opgeven. "Die knieblessure is er al een tijdje, het is een kleine tegenslag." 

  Zizou Bergs probeerde zich in Melbourne voor het eerst te kwalificeren voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Maar in zijn eerste match in de kwalificaties tegen de Oekraïner Vitaliy Satsjko moest hij geblesseerd de handdoek gooien in de derde set bij 6-3, 6-7 (5/7), 3-2.

   

  "In de derde set kreeg ik een hevige pijnscheut in mijn knie. Ik kon zo niet voortspelen en heb er de stekker uitgetrokken", vertelt Bergs. "Ik heb de kinesist nog laten komen, maar die kan daar zo snel niets aan doen."

   

  Het is geen nieuwe blessure. "Die is er al een tijdje. We weten wat het is en het is niet zo erg, maar de pijn komt en gaat. Tijdens de voorbereiding hebben we aan mijn opslagtechniek gesleuteld en was  de pijn weg."

   

  "Maar in Australië is mijn knie weer beginnen op te spelen. Misschien heb ik de nieuwe techniek wat laten verwateren. Ik had vorige week pijn op het toernooi in Bendigo en vandaag had ik weer last."

  De ontgoocheling is groot, want dit zijn de momenten waar je naar toeleeft. Maar ik ben tevreden dat ik het al redelijk goed kan relativeren.

  Zizou Bergs

  Bergs had zijn zinnen gezet op de hoofdtabel. "Het is gewoon balen als je voelt dat je de betere speler bent. Bij 5-4 in de tweede set kon ik het afmaken op mijn eigen opslag, maar ik heb de kans niet gegrepen en in de tiebreak laat ik mij dan ook vangen."


  "De ontgoocheling is groot, want dit zijn de momenten waar je naar toeleeft. Er zijn maar 4 grandslamtoernooien op een jaar. Er is veel werk in gestoken, maar ik ben tevreden dat ik het al redelijk goed kan relativeren. Ik voel dat ik op veel vlakken goed bezig ben en er komen nog veel toernooien."

  "Nog veel vertrouwen in doorbraak in de top 100"

  Een volgende toernooi komt er al snel aan. "Ik kijk nu wanneer ik naar huis kan terugkeren en dan begint de voorbereiding op het Challenger-toernooi van Quimper eind januari", zegt de 22-jarige tennisser. "Dat is het mooie aan tennis, er zijn veel toernooien op een jaar en er zijn heel veel kansen."

   

  Is het jaar dan met een valse noot gestart? "Het is een kleine tegenslag, want ik voelde dat ik de laatste maanden aan het groeien ben. De laatste wedstrijden heb ik telkens nipt verloren en geblesseerd opgeven is ook een tegenvaller."

   

  "Maar de bal kan heel snel weer aan het rollen gaan", houdt Bergs de moed erin. "Mijn doorbraak naar de top 100 zal wel gebeuren dit jaar, ik heb daar nog veel vertrouwen in. Het is niet omdat het een beetje tegenslaat in het begin dat je dat niet kunt goedmaken. Op dat vlak is er niet veel verloren gegaan."

  Bergs was al sinds eind 2021 in Australië