Twee studenten en een verkoper: wie zijn de enige amateurs die Van Aert niét kon dubbelen?

Arne Vrachten, Seppe Rombouts en Julian Siemon lieten zich niet dubbelen door Van Aert.

Van de 27 starters zagen er weinigen de sneltrein niet voorbij razen. Op het BK in Middelkerke bleven amper drie elites zonder contract uit de klauwen van Wout van Aert, die de ene na de andere deelnemer dubbelde. Wie zijn de drie onbekende "survivors"?

Arne Vrachten (22, Geel)

1e bij elites zonder contract, 15e in totaal

De nieuwe Belgische kampioen bij de elites zonder contract zit vandaag gewoon op de schoolbanken. Arne Vrachten, student industrieel ingenieur, moet namelijk een examen statistiek afleggen.

Vrachten rijdt voor Acrog-Tormans en kroonde zich eerder al tot Vlaams kampioen mountainbike.

Seppe Rombouts (23, Gooreind)

2e bij elites zonder contract, 16e in totaal

Geen prof, maar wel constant tussen de fietsen terug te vinden. Werkt 30 uur per week als verkoper bij Decathlon in Antwerpen. Onderhoudt daarnaast ook de webshop van Fietsen Rombouts, de fietsenwinkel van zijn ouders.

 

Rombouts werkte afgelopen jaar zijn eerste seizoen als elite op de weg af bij het continentale Lviv Cycling Team. Reed ook al meerdere wedstrijden in het mountainbike. Crossen doet de alleskunner bij RB Zelfbouw UCT.

Julian Siemons (22, Zoersel)

3e bij elites zonder contract, 18e in totaal

Stampte na zijn vertrek bij AA Drink Young Lions een eigen team uit de grond: Van den Plas-Hepa CT. In september kroonde hij zich voor het eerst Antwerps kampioen in het veld. Is daarnaast ook laatstejaarsstudent office-management.