Pogacar: "Geen kopman in Ronde van Vlaanderen, maar als ik kans krijg grijp ik die"

Tadej Pogacar zal dit seizoen voor het eerst meedoen aan de Ronde van Vlaanderen.

Tweevoudig Tour-winnaar Tadej Pogacar gaf vandaag wat meer toelichting bij zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen. "Ik wil in de eerste plaats ervaring opdoen op de Vlaamse wegen. Dat zal me helpen bij de kasseirit in de Tour."

Tadej Pogacar bevestigde 4 weken geleden dat hij voor het eerst aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen.

 

Met welke ambities zakt de Sloveense alleskunner op 3 april naar Vlaanderens Mooiste af?

 

"Ik ga naar de Ronde zonder persoonlijke verwachtingen", zegt Pogacar op de mediadag van zijn ploeg UAE. 

 

"Ik rijd de Ronde in de eerste plaats met het oog op de kasseirit in de Tour. De (11) kasseistroken van die etappe zullen we trouwens daags na de Ronde van Vlaanderen verkennen."

Het is mijn allereerste Ronde van Vlaanderen, ik heb geen verwachtingen

Tadej Pogacar

Pogacar gaat dus niet als kopman van UAE van start in de Ronde? "Waarschijnlijk niet", lacht Pogacar. "Het is mijn eerste Ronde van Vlaanderen bij de profs." 

 

"Binnen de ploeg hebben we renners voor de Vlaamse klassiekers zoals Matteo Trentin. Ik wil vooral ervaring opdoen op de Vlaamse wegen en mijn best doen voor het team."

 

"Als ik een kans krijg, zal ik die wel met beide handen grijpen", voegt Pogacar er nog aan toe. "De Ronde van Vlaanderen is een van de allergrootste wedstrijden op de kalender."

"In de toekomst ook Parijs-Roubaix rijden"

Pogacar rijdt dit seizoen 4 monumenten: Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Die laatste twee prijken al op zijn erelijst.

"In de toekomst wil ik alle 5 de monumenten rijden", zegt Pogacar. "Ik zal dus ook wel ooit aan de start van Parijs-Roubaix staan, maar dat zal nog niet in de nabije toekomst zijn."

In zijn avonturen op Vlaamse wegen en kasseien zal Pogacar tijdens de koers wel geen beroep meer kunnen doen op de ervaren Allan Peiper.

De Australische ploegleider verliet deze winter UAE Team Emirates om zich meer te focussen op zijn strijd tegen kanker. "Ik ben blij voor Allan dat hij nu meer tijd voor zichzelf heeft", zegt Pogacar.

"We zullen hem wel enorm missen, want hij was een groot deel van dit team. Maar we zullen zeker nog contact blijven hebben tijdens het seizoen." 

Wat had Tadej Pogacar allemaal te zeggen over de Ronde van Vlaanderen?