Remco Evenepoel focust op de Vuelta en is uitgerust: "Ik jaag me niet meer zo snel op"

  Remco Evenepoel heeft op stage met zijn ploeg in Calpe zijn programma voor het aankomende wegseizoen bekendgemaakt. Hij begint met de Ronde van Valencia in februari. Het hoofddoel is de Ronde van Spanje. De Vuelta is eind augustus de enige grote ronde die Evenepoel dit seizoen zal rijden.

  Remco Evenepoel bij Ruben Van Gucht in Calpe:

  De Vuelta is Evenepoels tweede grote ronde

  Evenepoel reed vorig jaar zijn eerste grote ronde, maar na een lange revalidatie werd de Giro geen onverdeeld succes voor de kopman van Quick Step-Alpha Vinyl.

   

  Dit jaar trekt hij voor zijn tweede grote ronde naar Spanje. Hij neemt deel aan de Vuelta. Die start op 19 augustus.

   

  Evenepoel begint zijn seizoen in de Ronde van Valencia. Hij zou normaal gezien starten in San Juan, maar die wedstrijd werd geschrapt door de coronasituatie in Argentinië.

   

  Na Valencia gaat het naar de Ronde van de Algarve. Zijn eerste WorldTour-rittenkoers wordt de Tirreno-Adriatico.

   

  Wie Evenepoel in eigen land aan het werk wil zien, moet de Waalse klassiekers in zijn agenda zetten. Hij rijdt de Brabantse Pijl, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

   

  Ook het BK staat op het programma en via de Clasica San Sebastian en de Ronde van Burgos trekt hij dan naar het hoofddoel van dit jaar, de Vuelta.

  "Uitgerust en gezonder"

  Onze man in Spanje vroeg of hij op fysiek vlak een andere Remco Evenepoel voor de camera kreeg tegenover 2021 of 2020? 

   

  "Ik ben uitgerust, gezonder en ik denk dat mijn lichaam deze winter progressie heeft gemaakt", vertelde een ontspannen Evenepoel.

   

  "Ik denk dat ik eindelijk mijn lange rustperiode heb kunnen benutten en dat ik er echt van heb kunnen profiteren. Alles is goed verlopen."

   

  Evenepoel werkt toe richting een eerste belangrijk luik met Tirreno, het Baskenland en de koersen in de Ardennen. Na een pauze staat alles in het teken van de Vuelta.

   

  "De rondes in de WorldTour, zoals Tirreno, Baskenland en Zwitserland, daar wil ik meedoen voor de top 5, het podium of hopelijk eindwinst. Dat zijn belangrijke stappen richting het presteren in de grote rondes."

  "Maak liever deel uit van nieuwe WK-kans voor Wout dan dat ik in mijn zetel lig"

  Remco Evenepoel vermeldde terloops ook nog het WK in Australië en bij het aankaarten van de regenboogstrijd kwam het WK van eind september in Leuven natuurlijk aan bod. En dan vooral de heisa achteraf.

   

  "Er was de voorbije weken weer veel over te doen, maar ik heb het niet echt van kortbij gevolgd. Het is een beetje jammer dat veel opgeblazen is geweest."

   

  "Ik heb intussen al een paar keer contact gehad met Wout van Aert", vertelt Evenepoel, die na het WK liet uitschijnen dat hij niet akkoord ging met de tactiek van één kopman in Leuven.

   

  "We hebben afgesproken om samen te zitten in België en alles goed uit te spreken. Eind september volgt een nieuwe WK-kans voor Wout. Ik maak er liever deel van uit dan in mijn zetel te moeten kijken. Zowel ik als hij beseft dat."

   

  "We bespreken dat ook met de bondscoach. Het heeft geen zin om elkaar te negeren of te ontwijken. We komen goed overeen, dat was ook zo op de Spelen en het WK."

   

  "We weten hoeveel we aan elkaar hebben en die band willen we niet in het water laten vallen. We hebben dezelfde winnaarsmentaliteit."

   

  "Wout moet zeker eens wereldkampioen worden, hij verdient dat. Ik wil hem dan liever helpen. Vandaar dat het belangrijk is om het seizoen met een schone lei te beginnen."

  We weten hoeveel we aan elkaar hebben en die band willen we niet in het water laten vallen. We hebben dezelfde winnaarsmentaliteit.

  Remco Evenepoel over Wout van Aert

  "Ik jaag me niet meer zo snel op in bepaalde zaken"

  De boodschap van Evenepoel verraadt dat hij ook op mentaal vlak een facelift heeft ondergaan. Of niet? "Ik kan alles iets sneller relativeren", bekent hij.

   

  "Ik jaag me niet meer zo snel op in bepaalde zaken. Dat is voor niemand goed. Frustraties uiten is iets van het moment zelf. Achteraf kan je er veel miserie van krijgen."

   

  "Ik heb er voor gekozen om alles eens goed te laten bezinken. Dat is meer dan goed gelukt. Ik hoop dat ik op deze manier kan voortgaan."

   

  Een handgebaar zoals na het EK richting Sonny Colbrelli zullen we dus niet meer zien? "Dat is iets Brussels: wat je voelt, gooi je eruit. Maar ik besef dat het vandaag niet altijd gepast is. Dat neem ik zeker mee."

   Het programma van Remco Evenepoel
  2-6/02 Ronde van Valencia
  16-20/02 Ronde van de Algarve
  7-13/03 Tirreno-Adriatico
  4-9/04 Ronde van het Baskenland
  13/04 Brabantse Pijl
  20/04 Waalse Pijl
  24/04 Luik-Bastenaken-Luik
  24-29/05 Ronde van Noorwegen
  12-21/06 Ronde van Zwitserland
  23/06 BK tijdrijden
  26/06 BK op de weg
  30/07 Clasica San Sebastian
  3-7/08 Ronde van Burgos
  19/08-11/09 Ronde van Spanje