Bemelmans vanuit Australië: "Bij spelers zijn meningen over Djokovic verdeeld"

Ruben Bemelmans.

De soap rond tennisser Novak Djokovic is nog niet helemaal voorbij. De nummer 1 van de wereld heeft van de rechter nu toch zijn visum gekregen, maar ook daar is nog beroep tegen mogelijk. Hoe leeft deze hele saga onder de tennissers die zich in Australië volop aan het voorbereiden zijn op de eerste grandslam van het jaar?

Ruben Bemelmans speelt morgen zijn eerste wedstrijd in de kwalificaties voor de Australian Open. Ook hij heeft al het nieuws over Novak Djokovic daar gevolgd.

 

"Er is hier al heel veel over gesproken geweest", vertelt hij. "Er zijn voor- en tegenstanders. Onder de spelers zijn de meningen eigenlijk zeer verdeeld."

 

"Ikzelf vind dat er in de eerste plaats geen uitzonderingen mochten gegeven worden. Maar blijkbaar wordt er hier in de staat Victoria al twee jaar met dat systeem van uitzonderingen gewerkt. Als hij de uitzondering gekregen heeft, dan ligt de fout bij de overheid. Dan  hadden ze hem niet mogen vasthouden en mag hij hier spelen."

 

Maar of je nu voor of tegen bent, de show rond Djokovic eist wel heel veel aandacht op. "Het tennis zelf wordt volledig overschaduwd door dit nieuws. Er zijn hier voorbereidingstoernooien en kwalificaties aan de gang, maar die krijgen geen aandacht. Het gaat alleen over Djokovic."

 

"Het zou voor de fans jammer zijn als hij niet kan spelen, maar voor een grandslamtoernooi maakt het niet zoveel uit of de nummer 1 al dan niet speelt. Dat blijft een prestigieus toernooi."

 

Over zijn eigen kansen op deelname is hij optimistisch. "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug en heb een dubbeltitel gepakt. Ik ben klaar voor de kwalificaties."