Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Bemelmans vanuit Australië: "Bij spelers zijn meningen over Djokovic verdeeld"

 ma 10 januari 2022 09:36
Ruben Bemelmans.

De soap rond tennisser Novak Djokovic is nog niet helemaal voorbij. De nummer 1 van de wereld heeft van de rechter nu toch zijn visum gekregen, maar ook daar is nog beroep tegen mogelijk. Hoe leeft deze hele saga onder de tennissers die zich in Australië volop aan het voorbereiden zijn op de eerste grandslam van het jaar?

Ruben Bemelmans speelt morgen zijn eerste wedstrijd in de kwalificaties voor de Australian Open. Ook hij heeft al het nieuws over Novak Djokovic daar gevolgd.

 

"Er is hier al heel veel over gesproken geweest", vertelt hij. "Er zijn voor- en tegenstanders. Onder de spelers zijn de meningen eigenlijk zeer verdeeld."

 

"Ikzelf vind dat er in de eerste plaats geen uitzonderingen mochten gegeven worden. Maar blijkbaar wordt er hier in de staat Victoria al twee jaar met dat systeem van uitzonderingen gewerkt. Als hij de uitzondering gekregen heeft, dan ligt de fout bij de overheid. Dan  hadden ze hem niet mogen vasthouden en mag hij hier spelen."

 

Maar of je nu voor of tegen bent, de show rond Djokovic eist wel heel veel aandacht op. "Het tennis zelf wordt volledig overschaduwd door dit nieuws. Er zijn hier voorbereidingstoernooien en kwalificaties aan de gang, maar die krijgen geen aandacht. Het gaat alleen over Djokovic."

 

"Het zou voor de fans jammer zijn als hij niet kan spelen, maar voor een grandslamtoernooi maakt het niet zoveel uit of de nummer 1 al dan niet speelt. Dat blijft een prestigieus toernooi."

 

Over zijn eigen kansen op deelname is hij optimistisch. "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug en heb een dubbeltitel gepakt. Ik ben klaar voor de kwalificaties."

Lees ook: