Alaphilippe rijdt geen Vlaamse koersen: "Ik wil meer genieten van regenboogtrui"

Julian Alaphilippe draagt voor het 2e jaar op een rij de regenboogtrui.

In de Ronde van Vlaanderen zullen we dit jaar geen wereldkampioen aan het werk zien. Julian Alaphilippe focust dit voorjaar op de Ardennen-klassiekers. "Maar ik keer zeker nog terug naar Vlaanderen", zegt de Franse toprenner van Quick Step-Alpha Vinyl.

Met de regenboogtrui om zijn schouders reed Julian Alaphilippe vorig jaar soms iets te veel als een ongeleid projectiel.

 

"Ik had het gevoel dat ik moest schitteren in mijn regenboogtrui, maar onbewust zadelde ik mezelf met extra druk op", blikt Alaphilippe terug op die periode.

 

"Ik ben vorig jaar vergeten te genieten van mijn regenboogtrui. Een fout die ik dit jaar niet meer wil maken."

 

De tweevoudige wereldkampioen sleutelt dit voorjaar aan zijn programma. Geen Vlaamse koersen, wel Ardennen-klassiekers.

 

"De combinatie van de Ronde van Vlaanderen en de Ardennen-koersen is niet te moeilijk. Maar het is niet evident om zowel in Vlaanderen als in de Ardennen 100 procent te zijn."

 

"Pas op, ik heb me heel erg geamuseerd in de Vlaamse koersen. Het zijn wedstrijden die me doen dromen. Ik zal zeker terugkeren."

"De eerste Tour-week wordt heel leuk"

Alaphilippe won al 3 keer de Waalse Pijl. Luik-Bastenaken-Luik is een leegte op zijn erelijst die hij dit jaar wil opvullen.

 

"Ik hoop dat ik een zo vlekkeloos mogelijke voorbereiding heb in de aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik. Ik wil wat meer energie overhouden voor de laatste klassieker van het voorjaar."

 

Na de lente verlegt Alaphilippe zijn blik naar de Tour. "In de aanloop rijd ik de Dauphiné, het Frans kampioenschap en trek ik op hoogtestage."

 

"Ik kijk al enorm uit naar de Tour-start in Denemarken. De eerste Tour-week wordt heel leuk, met etappes op veel verschillende terreinen."

 

Denkt Alaphilippe al aan een 3e wereldtitel op een rij? "Dat is nog te ver weg. Ik wil eerst mijn seizoen op gang blazen en de goede conditie vinden."

Alaphilippe: "Ik keer zeker nog terug naar Vlaanderen"