Komende speeldag Jupiler Pro League wordt niet uitgesteld ondanks coronapiek

Er wordt gewoon gevoetbald in de Jupiler Pro League dit weekend. Meerdere clubs waren vragende partij om de komende speeldag uit te stellen door de piek in coronagevallen en de vele afwezigen door de Afrika Cup. Op de Algemene Vergadering van de Pro League kwam er geen meerderheid uit de bus voor het voorstel.

"Stel de competitieherstart uit", dat was de vraag van Eddy Cordier afgelopen vrijdag.

 

De CEO van Zulte Waregem stelde zich net als enkele andere clubbestuurders luidop de vraag of het niet beter zou zijn om de 22e speeldag collectief uit te stellen, om een mogelijke golf aan procedures bij het BAS te vermijden.

 

De vereiste 2/3e meerderheid werd evenwel niet gehaald. Vanaf nu worden wedstrijden wel automatisch uitgesteld wanneer er 7 spelers (die 30% van de totale tijd in actie kwamen) positief testen.

 

Voorts kregen Vincent Mannaert en Wouter Vandenhaute een mandaat om de Pro League voorlopig te leiden na het vertrek van voorzitter Peter Croonen.