Eli Iserbyt: "Na dramatische start met oog op WK uit BK gestapt"

Eli Iserbyt wist dat er op het BK niets te doen was aan Wout van Aert. Hij ziet meer kansen op het WK.

Het was gisteren niet de dag van belofte Thibau Nys, maar bij de elite ook niet die van Eli Iserbyt. De winnaar van de Wereldbeker en veelwinnaar in de beginmaanden reed een non-BK. Gisteren wilde de man van Pauwels Sauzen-Bingoal niet reageren, vandaag hield hij het bij een korte mededeling.

In de voorbeschouwingen was eigenlijk al duidelijk dat de tegenstand zich neergelegd had bij de suprematie van Wout van Aert. Iserbyt, geen echte fan van zand, had ook laten optekenen dat hij eerder wereldkampioen kan worden dan Belgisch kampioen.
 
"Ik moet voor de 2e of 3e plek rijden", verklapte Iserbyt bij zijn parcoursverkenning op donderdag. Maar het werd iets helemaal anders. Hij miste compleet zijn start en stapte iets voor halfweg gedesillusioneerd uit de koers. De 24-jarige crosser stond in zijn loopbaan nog maar 1 keer op het podium van het BK elite: 2e in Antwerpen 2020.

"Na een dramatische start en mechanische problemen in de tweede ronde was het kalf verdronken", reageerde Iserbyt aan onze redactie. "Met het oog op het WK en een zware trainingsweek voor de boeg heb ik besloten om uit de wedstrijd te stappen."

Foto's van Iserbyt