Geen sleutelbeenbreuk voor Thibau Nys na zware val, maar "veel vraagtekens rond WK"

  Eerst het goede nieuws: geen sleutelbeenbreuk voor Thibau Nys, wel een mini-ontwrichting. De renner van Baloise Trek Lions beleefde een absolute baaldag op het BK. Hij was constant op achtervolgen aangewezen en kwam enkele ronden voor het einde zwaar ten val. Nys moest opgeven en werd afgevoerd met een ziekenwagen. Ploegdokter Jan Mathieu zet "veel vraagtekens achter het WK."

  De eerste reactie van Thibau Nys

  Rampzalige dag voor Nys junior

  Al heel snel was het duidelijk dat het niet de dag van Thibau Nys zou worden. De Europees kampioen op de weg verscheen amper op het voorplan en draaide mee in de achtervolgende groepjes.

  Met nog enkele ronden voor de boeg kwam Nys dan toch in beeld: kermend van de pijn op de grond, na een harde smak op de schouder. Hij werd vervolgens afgevoerd met de ambulance naar Herentals voor een mogelijke ingreep.

   

  Nys vermoedde eerst dat hij - net zoals na zijn val in Waterloo eerder dit seizoen - zijn sleutelbeen gebroken had, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. De diagnose: een subluxatie - een mini-ontwrichting, dus.

   

  Ondanks die kleine meevaller lijkt het WK in Fayetteville ver weg. "Het WK? De kans is heel klein", besefte Nys meteen na zijn val al.

   

  Na een bezoekje aan het ziekenhuis zette ploegdokter Jan Mathieu de deur wel nog op een kier, "maar er zijn veel vraagtekens rond het WK". "Thibau moet nu 14 dagen rusten, al mag hij wel op de rollen blijven rijden."

   

  Mocht Nys alsnog naar het WK willen, wordt het dus sowieso een race tegen de klok.

  Ik zat echt niet in de wedstrijd. Het zand is al het hele seizoen een ramp.

  Thibau Nys

  Nys deed eerder ook nog het verhaal van zijn tegenvallende BK. "Ik zat echt niet in de wedstrijd. Het zand is al het hele seizoen een ramp. Nochtans had ik net voor mijn val het gevoel dat ik een beetje op gang kwam. Maar dan pakte ik de linkerkant van het spoor om een bocht wat beter aan te snijden. Ik kwam alleen harder aan en vloog los over kop. Ik voelde meteen wat het was."

  Nys ligt kermend van de pijn op de grond na zijn val

  Nys stapt in ziekenwagen

  De ontgoocheling van Thibau Nys in beeld

  Lees ook: