Philippe Clement na debuut: "Ik ben zeker dat we grootse dingen kunnen doen"

  Philippe Clement.

  Philippe Clement debuteerde als coach van Monaco met een 0-0-gelijkspel in Nantes. De Belgische trainer, voor het eerst actief in het buitenland, zag positieve dingen. "Als we onze ideeën kunnen overbrengen, dan wordt het een mooi verhaal. Maar we zullen wat tijd nodig hebben."

  Clement: "Ik besef dat we nog stappen moeten zetten"

  Sporza trok naar Nantes en kon Philippe Clement - mooi in het pak - na zijn debuut als coach van Monaco interviewen. Is hij tevreden? "Jullie weten dat ik nooit tevreden ben als we niet winnen, maar ik ben wel tevreden over de mentaliteit."

   

  "We willen altijd winnen en dus moeten we winnaars creëren in de kleedkamer. Vandaag heb ik dat gezien. Ik besef dat we nog stappen moeten zetten, maar dat wist ik al. Dat is me verteld toen ik hier aankwam, dat we op dat punt nog moeten verbeteren."

   

  Clement zag ook veel positieve dingen. "Ik heb een gemotiveerde ploeg gezien, met veel talent. Ik ben ervan overtuigd dat we grootse dingen kunnen doen. De jongens hebben zin in dit verhaal, ze werken heel hard."

  Als we onze ideeën in hun hoofden kunnen krijgen, dan wordt het een mooi verhaal. Maar we zullen wat tijd nodig hebben.

  Philippe Clement

  "Als we onze ideeën in hun hoofden kunnen krijgen, dan wordt het een mooi verhaal. Maar we zullen wat tijd nodig hebben om mijn ideeën te kunnen overbrengen."


  En net dat wordt een moeilijk verhaal. "Er is niet veel tijd, elke week is er een wedstrijd. Maar dat weet je als coach als je in een verhaal stapt zonder ruime voorbereiding."


  Monaco is een ambitieuze club en dus ligt de lat hoog. "Top 3? We gaan ons niet blind staren op het klassement, we moeten niet beginnen te rekenen. De focus moet liggen op kwaliteit, we moeten ons concentreren op ons spel, op wat beter kan. Alleen zo zullen we stijgen."

  Het journaal 13u met o.a. het debuut van Philippe Clement bij Monaco

  "Geen afscheid kunnen nemen, dat was ook moeilijk"

  Het is een dol begin van 2022 geweest voor Clement. "Het is inderdaad heel hectisch geweest: veel papierwerk, onderhandelingen en geen makkelijke beslissing. Ik heb ook geen afscheid kunnen nemen van mijn spelers, dat was ook moeilijk."


  "Maar ik ben blij dat ik weer coach kan zijn en dat ik me ook weer kan concentreren op voetbal. Al zullen er de komende weken nog veel dingen te regelen zijn. Zo'n verhuis naar een ander land, daar komt veel bij kijken."

  Lees ook: