Miami wint topper tegen Phoenix, eerste triple-double voor Jaylen Brown

  Tyler Herro was de held van de avond voor Miami Heat.

  Miami Heat heeft dé topper van de afgelopen NBA-nacht gewonnen. Het was Tyler Herro die - met 33 punten - het mooie weer maakte tegen de Phoenix Suns (100-123). Herro en co doen in het klassement zo haasje-over met de Bucks. Ook Jaylen Brown speelde zich opnieuw in de kijker met een eerste triple-double uit zijn carrière.

  Miami Heat heeft zaterdagavond de topper op het terrein van de Phoenix Suns gewonnen met 100-123. Tyler Herro kroonde zich tot man van de match met 33 punten, zijn beste score dit seizoen.

   

  Phoenix blijft ondanks het verlies leider in de Western Conference, maar voelt de hete adem van Golden State, dat slechts een keer minder won (29 tegen 30) en even vaak verloor (9). De Warriors kwamen niet in actie.   

   

  Miami wipt dankzij de overwinning over kampioen Milwaukee naar de derde plaats in de Eastern Conference. De Bucks verloren zaterdagavond, ondanks een nieuwe  knalprestatie van hun Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo (43 punten, 12 rebounds), met 114-106 van de Charlotte Hornets.

  Eerste triple-double voor Brown

  Jaylen Brown registreerde vannacht zijn eerste triple-double uit zijn carrière. Met 22 punten, 11 assists en 11 rebounds klaarde hij de klus. Hij gidste Boston zo richting een 99-75-overwinning tegen de New York Knicks. 

   

  Revanche. Vrijdag verloren Brown en co nog nipt met 108-105 op het veld van de Knicks. Niet alleen Brown was gebrand op eerherstel. Jayson Tatum en Josh Richardson zorgden respectievelijk voor 19 en 17 extra punten.

   

  Ook de Charlotte Hornets, Detroit Pistons en de Indiana Pacers gingen met een overwinning aan de haal. De Pacers zijn er tegen Utah Jazz in geslaagd om hun verliezende streak van 6 wedstrijden te doorbreken. Onderweg naar de 125-113-overwinning brak Domantas Sabonis zijn persoonlijke puntenrecord met 42 punten.