Van Aert na verkenning: "Ik verwacht meer tegenstand dan in alle vorige crossen"

  De koude schrikte Wout van Aert niet af.

  Wout van Aert heeft vandaag het BK-parcours in Middelkerke verkend. De titelverdediger beseft maar al te goed dat hij topfavoriet is. "Als iedereen zich vooraf neerlegt bij de 2e plek, is het leuk voor mij", lacht hij.

  Na een uurtje rondjes afwerken op het strand en door de duinen, reed Van Aert nog een halfuur los op het asfalt van Middelkerke. "Het is de beste manier om je benen goed aan te voelen voor morgen", vertelt hij.

   

  "Ik pak thuis ook vaak de crossfiets om het bos in te duiken. Nu was het maar een kleine verplaatsing naar de kust, dus is het leuk om het parcours al eens te bekijken en hier dan te overnachten."

   

  "Het is een mooi, maar ook een heel zwaar parcours", vatte hij samen. "Die passage op het strand doet me denken aan het WK in Oostende, maar hier heb je ook duinen. Het zwaartepunt ligt volgens mij aan het strand, dat is een heel lastige passage."

   

  "Ik las de voorbije week dat er weinig zand was, maar dat vind ik toch best wel meevallen. Ik vind het een echte zandcross. Sommigen hadden misschien een tweede Koksijde verwacht, maar dat is het natuurlijk niet. Maar met de duinen en die strook op het strand vind ik dat er zand genoeg is."

  Het is nog altijd een BK, er zullen veel jongens gemotiveerd zijn. Ik ben zeker favoriet, maar de jongens zullen er alles aan doen om zo lang mogelijk mijn wiel te houden.

  Van Aert verkende een uurtje op het strand en reed daarna ook nog een klein half uurtje los op het asfalt rond de militaire basis. "Ik heb de benen even kort op spanning gezet daarnet, dat is toch belangrijk daags voor een wedstrijd."

   

  "Als ik thuis zou trainen, zou ik dat ook gedaan hebben, dus nu doe ik dat hier in Middelkerke. Normaal rijd ik los op de rollen, maar ik prefereer nog altijd op de weg en hier had ik de kans daartoe."

   

  Van Aert is topfavoriet. "Dat ben ik intussen al gewoon", eindigde hij. "Maar de koers moet nog altijd gereden worden. Als iedereen zich vooraf neerlegt bij de tweede plaats, is dat voor mij goed (lacht). Dan wordt het een makkelijke dag."

   

  "Maar zo gemakkelijk zal het niet worden. Het is nog altijd een BK, er zullen veel jongens gemotiveerd zijn. Ik ben zeker favoriet, maar de jongens zullen er alles aan doen om zo lang mogelijk mijn wiel te houden. Ik verwacht meer tegenstand dan in alle vorige crossen."

  Lees ook: