De Ketelaere: "De Gouden Schoen? Ik lees ook dat ik bij de favorieten ben"

  De Ketalaere in actie in Marbella.

  Club Brugge heeft zijn winterstage afgesloten met een zuinige zege tegen Puskas Akademia FC (1-0). Charles De Ketelaere speelde in Marbella twee keer achter de spits. Wat vindt hij van Alfred Schreuder, de nieuwe trainer? "Je merkt meteen dat hij op een bepaalde manier wil spelen."

  Club speelde tegen de Hongaarse club Puskas Akademia erg aanvallend. De hand van de nieuwe trainer of was de tegenstander gewoon zwak? "Een beetje van beiden", geeft Charles De Ketelaere toe.

   

  "Je zag direct dat we andere posities invulden en misschien iets gecontroleerder speelden. Als we de bal verloren, zetten we ook meteen veel druk. De tegenstander kwam er niet uit, we hebben niets weggegeven. Zelf hadden we misschien wel meer moeten scoren."

   

  Merkt De Ketelaere de hand van trainer Schreuder al? "Ja, dat is bij elke coach zo. Je merkt meteen dat hij op een bepaalde manier wil spelen, het is aan ons om het zo goed mogelijk in te vullen."

   

  De Ketelaere begon twee keer achter de spits in de oefenwedstrijden van Club. Wordt dat zijn nieuwe positie onder Schreuder? "Dat weet ik niet, ik voel me daar wel goed, maar ook diep in de spits. We zien wel wat het wordt."

   

  "Ik doe gewoon mijn best, zoals altijd. Het is wel leuk om te lezen dat hij zo lovend is."

  Het is leuk om te lezen dat Schreuder zo lovend is.

  Charles De Ketelaere

  "De Gouden Schoen? Ik laat het op me afkomen"

  De Ketelaere is één van de (top)favorieten om volgende week de Gouden Schoen te winnen. Wat doet dat met de jonge international? "Er wordt veel over gesproken en ik lees dat ik bij de favorieten ben, dan is het misschien ook wel zo. Maar ik laat het op mij afkomen en ik hoop natuurlijk dat ik kan winnen. Het zou sowieso een eer zijn."