Ga naar de inhoud

Barça-verdediger Piqué deelt bankuittreksel van loon om gelijk te halen in ruzie

Gerard Piqué deelde een overschrijving van enkele miljoenen om zijn gelijk te halen.

Wat is het grootste bedrag dat u ooit al op de rekening gestort kreeg? Wellicht komt het niet in de buurt van het bankuittreksel dat Barcelona-verdediger Gerard Piqué op zijn social media deelde. De Spanjaard zette daar de storting van zijn loon om zijn gelijk te halen in een vete.

Gezien de benarde financiële situatie bij FC Barcelona is het loon van heel wat spelers een druk besproken thema in de Spaanse pers.

 

Ook bij de Catalaanse publieke omroep TV3 haalden ze de rekenmachine boven. Journalist Lluís Canut pakte in het programma Onze uit met het salaris van enkele sterkhouders.

 

Hij claimde onder meer dat Gerard Piqué met een wedde van 28 miljoen euro de absolute grootverdiener van de selectie was.

 

FC Barcelona counterde de verspreide informatie met een communiqué. En Piqué zelf ging nog een stapje verder.

 

Vrijdagavond deelde hij op zijn sociale media een screenshot van het bankuittreksel van zijn loon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"2.328.884,39 euro - salaris", staat er te lezen.

 

"Mensen zoals deze die door de openbare omroep betaald worden om hun vrienden te verdedigen... Hier heb je 50% van mijn loon, ontvangen op 30 december", schrijft Piqué bij de foto. "Respecteer jezelf een beetje."

Spelers van Barcelona worden in twee schijven van 50% uitbetaald - eentje in juni, de volgende in december. Piqué kreeg in totaal dus 4,6 miljoen op de bankrekening bijgeschreven.

 

Een stevige som, maar een pak minder dan de 28 miljoen die Canut claimde.