Nadal over Djokovic: "Hij maakt zijn eigen keuzes, maar dan moet hij ook gevolgen dragen"

  Nadal en Djokovic in 2019 op de Australian Open.

  De heisa rond de deelname van Novak Djokovic aan de Australian Open is een heet hangijzer in de tenniswereld en ver daarbuiten. Rafael Nadal, een van zijn eeuwige rivalen, speelde vandaag zijn eerste match op een voorbereidingstoernooi in Australië en werd uiteraard ook om zijn mening gevraagd. "De wereld heeft genoeg geleden, daarom heb ik me laten vaccineren."

  Rafael Nadal liep zelf een coronabesmetting op enkele weken voor de start van de Australian Open. De Spanjaard kon uiteindelijk wel op tijd naar Australië afreizen en draait warm voor de grandslam op het ATP-toernooi in Melbourne.

   

  Daar won de Spanjaard zijn eerste partij en achteraf kon hij niet ontsnappen aan vragen over de situatie van Djokovic. "Ik ken alle details niet, dus dan is het moeilijk om te oordelen. Maar ik weet wel dat heel veel mensen al twee jaar lang hebben afgezien tijdens deze pandemie."

   

  "In Australië hebben de mensen heel strenge lockdowns meegemaakt, dus ik snap dat ze gefrustreerd zijn", zei Nadal. "De wereld heeft genoeg geleden. Ik geloof in de wetenschap en daarom laat ik me vaccineren."

   

  Maar hij voegde er ook aan toe: "Novak maakt uiteraard zijn eigen keuzes. Iedereen is vrij om zelf te kiezen. Maar dan moet je ook de gevolgen van die keuze dragen, toch?"

   

  "Ik vind het wel erg voor Djokovic. Maar als hij hier in Australië had willen spelen, dan wist hij wat hij moest doen. Hij kende de voorwaarde."

  Ik vind het erg voor Djokovic, maar hij kende de voorwaarde om hier te spelen