Jurgen Mettepenningen: "Het wordt zondag een mooie strijd voor de 2e en 3e plek"

  Michael Vanthourenhout verkende gisteren het BK-parcours met Eli Iserbyt.

  Bij Pauwels Sauzen-Bingoal denken ze zondag niet aan de Belgische titel in Middelkerke. "We moeten realistisch zijn. De kans dat wij zullen winnen, is 1 of 2 procent", zegt ploegmanager Jurgen Mettepenningen.

  Niemand twijfelt er nog aan dat Wout van Aert zondag opnieuw de Belgische driekleur zal aantrekken na het BK in Middelkerke.

  Ook de concurrentie legt zich van tevoren al neer bij zijn suprematie. "Als we realistisch zijn, denk ik dat de kans niet heel groot is dat iemand anders wint dan Wout van Aert", zegt Jurgen Mettepenningen, ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal (het team van Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout).

   

  "Dit is een echt Wout van Aert-parcours, vind ik. In het begin is er een technische zone. Daarna zijn er veel stroken rechtdoor en veel verharde stroken. Voor iemand met veel vermogen. Dan kom je bij 1 naam uit. Het is bijna een zekerheid dat Van Aert zondag zal winnen."

   

  Broedt Pauwels Sauzen-Bingoal dan niet op een plannetje om Van Aert op een bepaalde manier toch nog van de zege te houden? "We moeten realistisch zijn. De kans dat wij zullen winnen, is 1 of 2 procent."

   

  "Wij zullen heel blij zijn als er zondag iemand van onze ploeg op het podium staat. Met Eli (Iserbyt), Laurens (Sweeck) en Michael (Vanthourenhout) hebben we 3 kanshebbers voor het podium. Daarnaast verwacht ik ook nog Quinten Hermans en Toon Aerts."

   

  "Het zal een mooie strijd worden voor de 2e en de 3e plaats", besluit Mettepenningen.

  Vanthourenhout: "Op dit parcours moet ik goed uit de voeten kunnen"

  Michael Vanthourenhout volgt de mening van zijn ploegbaas. "Dit is voor 99 procent een Wout van Aert-parcours."

  "Winnen is sowieso onrealistisch als je ziet hoe Wout de voorbije weken reed. Misschien maak ik wel kans op een podiumplek."

   

  Vanthourenhout is geen zandspecialist. "Maar ik had gedacht dat er meer zand zou liggen. Dus op dit parcours zou ik wel goed uit de voeten moeten kunnen."

   

  "Positionering wordt heel belangrijk. Zeker bij de start. Het is meteen veel bergop en bergaf met veel bochten. Je moet mee zijn van bij het begin, daarna is het zo lang mogelijk volgen."

  Lees ook: