Ga naar de inhoud

Batshuayi wint Turkse Supercup met Besiktas na penaltyreeks

 do 6 januari 2022 06:59
Feest bij Batshuayi en zijn ploegmaats.

Michy Batshuayi mag een trofee in zijn prijzenkast zetten. Of toch in die van zijn club. De Rode Duivel won met Besiktas gisterenavond de Supercup. Het had er wel een strafschoppenreeks voor nodig en ook Batshuayi deed daarin zijn duit in het zakje. Het is zijn eerste prijs in Turkije.

Besiktas won vorig seizoen de dubbel, beker en titel, en nam het in de Supercup dan maar op tegen verliezend bekerfinalist Antalyaspor.

 

De ploeg van Batshuayi kwam op voorsprong na een goal van Hutchinson, maar opvallend de Canadees maakte ook een owngoal na de pauze en hing zo de bordjes in evenwicht: 1-1.

 

De match draaide zo uit op een strafschoppenreeks. Bij Antalyaspor stond onze landgenoot Ruud Boffin tussen de palen. Maar hij kon geen enkele elfmeter stoppen, ook die van Batshuayi niet.

 

Besiktas haalde het zo met 4-2. Het is de 10e keer dat de club de Supercup wint, maar voor Batshuayi is het de eerste prijs in Turkije. Hij speelt er pas sinds deze zomer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.