Wout van Aert: "Beslissing van Mathieu verandert mijn WK-keuze niet"

  De regenboogtrui zal van schouders veranderen.

  Over zijn eigen WK-plannen doet hij al een hele winter geheimzinnig, maar Wout van Aert weet sinds vandaag dat hij bij een eventuele afreis naar Fayetteville geen rekening hoeft te houden met Mathieu van der Poel. Hoe reageert de Belgische kampioen op het nieuws dat de Nederlander zijn wereldtitel niet zal verdedigen?

  "Zoals ik al gezegd heb: het is heel jammer dat Mathieu niet meer actief is en sukkelt met een blessure", vertelde Wout van Aert voor de start in Herentals.

   

  "Ik wens hem het beste en ik hoop dat hij er snel weer bij mag zijn. De cross mist hem, maar de wielerwereld in het algemeen heeft nood aan renners als Mathieu."

   

  "Of zijn beslissing iets verandert aan mijn keuze voor het WK? Neen", vertelde Van Aert, die op de logische vraag over zijn WK-gevoel breed glimlachte en daarna vertrok.

   

  "Het is zonde", vulde Tom Pidcock nog aan. "Ik hoop dat Mathieu snel herstelt, want zo'n blessure is geen pretje."

   

  "Ik begrijp Mathieu absoluut", liet ploegmakker Gianni Vermeersch weten. "Hij moet niet naar het WK gaan als hij niet top is. Of hij dat wel zal zijn in het voorjaar? Dat denk ik wel, ja."

  Iserbyt: "Het biedt meer perspectief"

  "Ja, de afwezigheid van Mathieu verandert wel wat voor ons", beseft Eli Iserbyt. "Het brengt meer perspectief."

   

  "Ik vind het wel jammer dat Mathieu er niet bij zal zijn. Ik denk dat hij de slimste beslissing heeft genomen. Ik weet wat een langdurige blessure doet met een sporter en ik hoop dat hij snel beter wordt."

   

  Ook Toon Aerts ziet extra kansen op Amerikaanse bodem. "We wisten dat het voor Wout en Mathieu niet optimaal zou zijn. Het is duidelijk dat het WK nog belangrijker zal worden dan anders."

   

  "Het podium of de titel? In eerste instantie ben ik geïnteresseerd in die regenboogtrui."

  Ik vind het jammer dat Mathieu er niet bij zal zijn.

  Eli Iserbyt