Walter Roelants valt zwaar in Dakar, per helikopter geëvacueerd: "Toestand is stabiel"

  De Belgische motorrijder Walter Roelants (Husqvarna) is tijdens de vierde etappe van de Dakar-rally zwaar ten val gekomen. Hij kon niet meer voort. Roelants (61) zou een rugblessure hebben en werd met de helikopter geëvacueerd. Zijn toestand is stabiel.

  Walter Roelants sukkelde de voorbije dagen met problemen aan zijn linkerknie. Gisteravond liet hij na de rit weten dat het beter ging en dat hij uitkeek naar de rit van vandaag.

  Roelants was in de 465 km lange etappe sterk aan het presteren. Hij ging als 81e motor van start en schoof stapsgewijs op. Na 198 km passeerde hij als 62e. Nadien moet er ergens iets verkeerd zijn gegaan. De koersdirectie bracht zijn zoon Axel, die zijn vader in de Dakar vergezelt, op de hoogte.

  "Ik heb net vernomen dat mijn papa gecrasht is", verklaarde Roelants junior. "Hij is blijven liggen en zou iets aan zijn rug hebben. Hij heeft wel gevoel in zijn benen."

  "Hij is intussen met de helikopter geëvacueerd en wordt vervolgens met het vliegtuig overgevlogen naar een militair hospitaal, waar de nodige onderzoeken en scans zullen uitgevoerd worden."

  Veel meer kon Roelants niet zeggen. "Zijn toestand is stabiel. Hij stuurde me net een bericht dat hij meer pijn heeft aan zijn motorhart dan aan zijn rug."

  Hij heeft meer pijn aan zijn motorhart dan aan zijn rug.

  Zoon Axel Roelants

  To Walk Again

  In 2014 kwam zoon Joel Roelants tijdens de GP van Italië ten val en raakte verlamd. Die val inspireerde Walter Roelants vorig jaar om voor het eerst deel te nemen en geld in te zamelen voor To Walk Again.

  Zijn doel was uitrijden en daar slaagde Roelants in. Met zijn 60 jaar en 285 dagen werd hij de oudste Belgische motorrijder die erin slaagde om de Dakar uit te rijden.

  Met zijn deelname verzamelde hij vorig jaar 50.000 euro voor To Walk Again. Ook nu was dat zijn motivatie om weer deel te nemen.

  Walter Roelants op zijn Husqvarna in de 3e rit.