Sven Nys gaat naar NK en niet naar BK veldrijden: "Thibau trekt z'n plan zonder mij"

  Sven Nys zal zondag niet langs het BK-parcours staan om Thibau naar de driekleur te roepen.

  Sven Nys zal zondag voor het eerst in jaren niet naar het BK veldrijden gaan kijken. "We hebben ons opgeplitst. Ik ga voor het eerst naar het NK, met Brand, Van Anrooij, Van der Haar en Ronhaar hebben we daar 4 mogelijke winnaars binnen onze ploeg", zegt Sven Nys, manager van de Baloise Trek Lions.

  Zelf sleepte Sven Nys 9 keer de Belgische driekleur in de wacht. Met zoonlief Thibau Nys in topvorm bij de beloften en Toon Aerts als kanshebber bij de elite is het dan ook wat verrassend dat Sven Nys zondag het NK boven het BK veldrijden verkiest.

   

  "Zowel in Nederland als in België hebben we binnen onze ploeg (Baloise Trek Lions) kanshebbers op de nationale titel", legt Sven Nys uit. "Daarom splitsen we ons op. Ik heb me voorgenomen om naar Nederland te gaan en Eric (Braes), de ploegleider, doet het BK."

   

  "Het is de eerste keer dat ik naar het NK ga kijken", gaat Nys voort. "Met Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Lars van der Haar en Pim Ronhaar hebben we 4 mogelijke winnaars in beide categorieën in Nederland."


  Doordat Nys dit weekend naar Rucphen gaat in plaats van Lombardsijde, zal hij dus ook het BK voor beloften met Thibau Nys missen.

   

  "Thibau zal zijn plan ook wel trekken zonder zijn papa. Ik denk dat we de afgelopen weken heel goed hebben samengewerkt en dat Thibau weet wat hij moet doen."

  Binnen ons team splitsen we ons op. Ik heb me voorgenomen om naar Nederland te gaan en Eric (Braes), de ploegleider, doet het BK

  Sven Nys

  Over het WK: "Pidcock beter dan concurrentie, maar er is extra druk"

  Door de afzeggingen van zowel Van der Poel als Van Aert komt ook de regenboogtrui plots in het vizier van de ploeg van Sven Nys.

  Met Lars van der Haar en Toon Aerts hebben de Baloise Trek Lions eind januari twee crossers die tot het favorietenkransje behoren in de VS.

  "Er zijn zeker mogelijkheden. Pidcock is in principe een paar procentjes beter dan de concurrentie. Maar op een WK is er de extra druk en moet alles in de juiste plooi vallen. Dat geldt ook voor Pidcock."

   

  "We zullen daar de komende weken zeker mee bezig zijn en proberen zo goed mogelijk aan de start te komen."