LeBron James stuwt Lakers naar winst, Phoenix blijft in spoor Golden State

  LeBron James en Malik Monk maakten het verschil in het slot voor de Lakers tegen de Kings.

  De Lakers zijn voorlopig weer de beste ploeg van de stad: met hun zege tegen Sacramento laten ze de Clippers achter zich. LeBron James en Malik Monk zetten een scheve situatie recht in het 4e quarter: 122-114. Phoenix, de nummer 2 van de NBA, ging vlot winnen bij New Orleans: 110-123.

  De Lakers en de Clippers deelden de 7e plaats in de Western Conference, maar de Lakers hebben nu weer een winstmatch meer. Dik 8 minuten voor het einde tegen de Kings stonden ze nochtans 89-96 in het krijt.

  Toen stonden bij de thuisploeg LeBron James en Malik Monk op met respectievelijk 14 en 11 punten in een 33-18-eindspurt. James wierp in die tijd 2 driepunters binnen, Monk 3 stuks. In totaal waren ze samen goed voor 55 punten, 31 voor James (zijn 9e opeenvolgende +25-match), 24 voor Monk. Dat resulteerde alsnog in een vlot ogende 122-114-winst.

  Voor de Lakers was het de derde zege op een rij, de Kings verloren nog maar een 2e keer in 5 duels. De'Aaron Fox was de beste King met 30 punten.

  In New Orleans-Phoenix nam de voorlaatste in het Westen het op tegen de tweede. De score liep op, maar de bezoekers wonnen makkelijk met 110-123. Door het coronaprotocol misten ze nochtans coach Monty Williams, starters Deandre Ayton en Jae Crowder en invallers JaVale McGee en Abdel Nadar.

  De Suns hadden evenwel nog kwaliteit genoeg op het veld. Devin Booker (33 ptn) en Chris Paul (11 ptn, 15 ass) waren de uitblinkers. Phoenix hijgt met 29 zeges en 8 nederlagen in de nek van Golden State (29-7).

  De match van LeBron James:

  De match van Devin Booker:

  Uitslagen dinsdag:

  LA Lakers - Sacramento 122 - 114
  New York - Indiana 104 - 94
  New Orleans - Phoenix 110 - 123
  Cleveland - Memphis 106 - 110
  Toronto - San Antonio 129 - 104