Rug houdt Van der Poel uit het veld en van het WK: "Weg? Geen datum voor terugkeer"

  Mathieu van der Poel zal eind deze maand zijn wereldtitel in het veld niet verdedigen. Sterker nog, de Nederlander zet een punt achter zijn veldritseizoen. De reden moeten we niet ver zoeken: zijn pijnlijke rug. Over de start van zijn wegseizoen is er geen concreet nieuws. "Ik ben niet bezorgd over de toekomst van mijn carrière", stelt Van der Poel wel gerust.

  Na amper twee crossen moest Mathieu van der Poel al een pauze inlassen. De wereldkampioen had te veel last van zijn rug en er werd meteen gevreesd voor de rest van zijn veldritseizoen. Nu is de kogel door de kerk. De Nederlander zal definitief niet meer crossen deze winter.

   

  "We willen dat hij helemaal kan herstellen zonder tijdsdruk", klinkt het bij ploegleiders Christoph en Philip Roodhooft. "Hij zal dus niet naar het WK in Fayetteville gaan."

   

  Over de start van zijn wegseizoen is er nog geen nieuws. "Mathieu doet wat de dokters zeggen. We weten niet of het herstel weken dan wel maanden zal duren. Je hoeft daar niet over te speculeren. De dokters zijn het erover eens dat de zwelling alleen zal afnemen door te rusten."

   

  Een datum voor zijn terugkeer op de weg is er dan ook niet. "Hij begint alleen te koersen als de blessure volledig weg is. We zetten er dus geen datum op."

  Van der Poel: "Ben niet bezorgd over toekomst van mijn carrière"

  Ook Van der Poel zelf reageert kort in het persbericht van zijn ploeg. "Ik kan er niet veel over zeggen, het is wat het is."

   

  "Door de rugpijn heb ik niet mijn gewenste niveau kunnen bereiken sinds de Tour. Ik wil dat gewoon achter de rug hebben. De enige oplossing is blijkbaar een langere rustperiode. Het zou daarom onverstandig zijn om die periode te onderbreken en het WK nog proberen te halen. Daar gaan we met z'n allen mee akkoord."

   

  "Dat is zeer bitter - ik heb 10 keer op een rij deelgenomen aan het WK - en mijn titel niet kunnen verdedigen in de VS is een echte domper."

   

  "Ik ben niet bezorgd over de toekomst van mijn carrière, maar het frustreert dat ik niet weet tot wanneer deze rustpauze zal duren. We pinnen enkel een datum en doelen als we dat op een onderbouwde manier kunnen. Tot dan doe ik wat ik kan."

  Het frustreert me dat ik niet weet tot wanneer deze rustpauze zal duren.

  Mathieu van der Poel