Ex-Lierse-trainer Stanley Menzo wordt bondscoach van Suriname

  Stanley Menzo in zijn periode bij Lierse.

  De 58-jarige Stanley Menzo heeft een nieuwe job. Hij wordt bondscoach van Suriname, het land waar hij geboren is. "Dit betekent heel veel voor mij", vertelde de Nederlandse coach. In België kennen we Menzo vooral van zijn periode bij Lierse, eerst als doelman en later ook als trainer.

  Menzo wordt bij Suriname de opvolger van Dean Gorré. Onder leiding van Gorré wist Suriname zich niet te plaatsen voor het WK van dit jaar. De beslissende groepswedstrijd tegen Canada werd met 4-0 verloren. Afgelopen zomer strandde Suriname ook al in de groepsfase van de Gold Cup, het belangrijkste toernooi van de Concacaf. 

   

  Menzo moet nu beter doen. Hij komt over van Bonaire waar hij technisch directeur en interim-bondscoach was.

   

  Belgische voetbalfans zullen zich Menzo vooral herinneren als de doelman waarmee Lierse de titel en de beker won. Hij speelde ook bij onder andere Ajax en PSV. Behalve bij Lierse was hij clubtrainer bij AGOVV, Volendam, Cambuur en Ajax Cape Town. 

   

  Suriname kan vanaf eind 2019 een beroep doen op Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst. Zij mogen sindsdien voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. Ook Menzo zelf werd in Suriname geboren. "Dit betekent veel voor mij", vertelde hij. "Ik wilde altijd al iets terugdoen voor dit land."