Tweevoudig wereldkampioen Wright: "Mijn schatje is terug, ik ben speciaal"

  Peter Wright heeft zich gisterenavond voor de tweede keer in zijn carrière tot wereldkampioen gekroond. Hij klopte Michael Smith in de finale van het WK. De emoties waren achteraf groot bij beide spelers.

  "Ze is terug", lachte de Schot na de gewonnen finale. "Dit is mijn schatje en ik ben blij dat ze weer bij mij is", zei hij over zijn trofee.

   

  "Ik was slecht. Acht sets op een rij speelde ik als een dweil. Ik was boos op mezelf en raakte gefrustreerd. Maar plots besefte ik dat ik daarmee moest stoppen en zo begon het weer te lopen."

   

  "Ik wisselde ook een paar keer van pijltjes. Ik was echt aan het zoeken."

   

  Nu heeft hij dus twee wereldtitels op zak. Daarmee komt hij in een elitegroepje met slechts een handvol spelers met meerdere titels: Phil Taylor, Michael van Gerwen, Gary Anderson, John Part en Adrian Lewis.

   

  "Na mijn eerste finale in 2020 tegen Van Gerwen zeiden mensen dat ik geluk had gehad omdat hij toen niet in vorm was. Maar nu heb ik bewezen dat ik het ook al knokkend kan."

   

  "Ik ben speciaal", besloot hij.

  Ik ga een paar dagen vissen en dan begin ik wel weer te trainen.

  Michael Smith

  Wright had tranen in zijn ogen na de gewonnen finale, maar ook verliezer Smith was emotioneel. Hij verloor in 2019 al eens een WK-finale. En nog straffer, hij verloor tot nu toe al zijn majorfinales.

   

  "Ik moet in een vorig leven iets verschrikkelijks gedaan hebben", zei hij. "Ik kan er niet bij. Ik ga heel slecht slapen vannacht."

   

  "Ik ga een paar dagen vissen, maar daarna begin ik weer te trainen. Ik zal hier opnieuw staan."

   

  Of hij dichter bij de titel komt? "Deze keer won ik toch al 5 sets in plaats van 3. De volgende keer zal ik dan winnen, zeker?", probeerde hij nog positief te blijven.

  De reactie van wereldkampioen Wright

  De verliezende finalist aan het woord