Dancing Dimi: "De ervaren Wright profiteerde van zenuwen bij Smith"

  Peter Wright met zijn trofee.

  Voor Dimitri Van den Bergh zat het WK er snel op, maar Dancing Dimi keek gisterenavond uiteraard wel naar de finale. De wereltitel ging naar Peter Wright na een spannende strijd. "Ik vond het fantastisch om ze te zien strijden terwijl die trofee daar binnen handbereik stond. Dat is mentaal toch straf."

  Het WK van onze landgenoot zat er al in de tweede ronde op, maar Dimitri Van den Bergh bleef het toernooi wel volgen.

   

  "In deze finale dacht ik een paar keer: nu zal Wright winnen, of nu zal Smith winnen. Ze hadden wel last van zenuwen, zo misten ze in die tweede leg enorm veel dubbels. Ik dacht dat Wright het met zijn ervaring makkelijk zou halen, maar Smith maakte een mooie comeback. Zo werd het een pittig duel."

   

  "Ik vond het fantastisch om te zien hoe zij die finale speelden terwijl die trofee naast hen binnen handbereik stond. Dat is mentaal toch straf."

   

  Had Smith niet het meeste last van de zenuwen? "Ik zag een andere mentaliteit van Smith in de finale. Hij was heel het toernooi erg gefocust en had veel geloof in zichzelf. Hij liet zich niet opjutten door zijn tegenstanders, nu had hij wel zenuwen."

   

  "Hij miste dubbels en maakte zijn kansen niet af. Zo liet hij Wright weer in de wedstrijd komen. Die rook zijn kans en nu hebben we een tweevoudige wereldkampioen."

  Het toernooi was reclame voor onze sport. Ik heb er zelf van genoten, ook al lag ik er vroeg uit.

  Dimitri Van den Bergh

  Is Peter Wright de verdiende winnaar? "Over heel het toernooi bekeken, weet ik het niet. Het is wel moeizaam gegaan voor hem. Hij kwam vaak achter en moest dan terugvechten. Smith speelde wel superieur en heeft echt grote namen geklopt. Dit was pas de tweede wedstrijd dat zijn gemiddelde onder de 100 lag. Maar foutjes op het verkeerde moment hebben hem genekt."


  "Het toernooi was wel opnieuw reclame voor onze sport. Er stonden drie Belgen op een WK. We hebben jong talent gezien en oude rotten met veel ervaring. Ik heb mooie matchen gezien van verschillende spelers. Ik heb er zelf van genoten, ook al lag ik er vroeg uit."

   

  Die vroege uitschakeling is intussen helemaal verteerd. "Ik kijk positief terug op mijn wedstrijd. Ik sta nog steeds in de top 10 met hoogste gemiddeldes op het WK, dat vertelt heel veel. Ik speelde goed, maar Hempel was outstanding. Ik neem het positieve mee naar 2022."