Lukaku excuseert zich bij fans Chelsea: "Ik zal vertrouwen herstellen"

  Romelu Lukaku wil de plooien gladstrijken met de supporters.

  Romelu Lukaku heeft in een interview met Chelsea het boetekleed aangetrokken in een poging om zich te verzoenen met de supporters. "Het spijt me voor de ophef die ik heb veroorzaakt. Het is nu aan mij om mijn toewijding te tonen", zegt hij.

  Met manager Thomas Tuchel waren de plooien al gladgestreken na een lang gesprek, nu moest Romelu Lukaku het nog bijleggen met de supporters na zijn explosieve interview. In een exclusief gesprek met Chelsea bood de Rode Duivel zijn excuses aan.

   

  "Ik begrijp volledig waarom de supporters boos zijn", zegt hij. "Ik had duidelijker moeten zijn met mijn boodschap. Het interview was bedoeld als afscheid voor de fans van Inter, niet om onrespectvol te zijn tegenover de fans, manager en ploegmaats van Chelsea."

   

  "De supporters mogen niet twijfelen aan mij. Ik ben teruggekomen met een missie, ik wil hier slagen. Daarom heb ik ook voor vijf jaar getekend. Chelsea is een club die gelijkstaat met succes. Alle spelers willen hier winnen. Het is nu aan mij om mijn toewijding te tonen."

  Ik heb heel hard gewerkt voor deze kans en ik wil het niet verprutsen. Ik wil me tonen.

  Romelu Lukaku

  Hoe verklaart hij zijn uitspraak dan dat er "er maar drie absolute topclubs zijn: Barça, Real en Bayern". "Ik bedoelde dat veel kinderen dromen om voor die clubs te spelen", zegt hij. "Maar mijn kinderdroom was Chelsea. Al sinds ik 10 jaar ben, wil ik voor deze club spelen."


  "Ik kwam op mijn 18 jaar toe, maar dat liep niet goed af. Nu ben ik 28 jaar, op het hoogtepunt van mijn carrière, en kan ik het niet verprutsen. Ik heb heel hard gewerkt voor deze kans. Ik wil me tonen en Chelsea veel trofeeën bezorgen."

  Lukaku: "Ik zal het vertrouwen herstellen"

  Lukaku richtte zich ook rechtstreeks tot de supporters. "Het spijt me voor de ophef die ik heb veroorzaakt", zegt hij. "Jullie kennen mijn band met deze club. Ik begrijp dat jullie ontgoocheld zijn, maar ik zal het vertrouwen herstellen en mijn toewijding tonen op training."

   

  "Ook aan de manager, het bestuur en mijn ploegmaats wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden. Ik wil het nu achter mij laten en opnieuw wedstrijden winnen."

   

  "We kunnen samen veel bereiken. In de volgende wedstrijd tegen Tottenham willen we de toon zetten. We hebben tegen Liverpool al getoond dat we competitief zijn, dat momentum willen we vasthouden."

  Bekijk het volledige interview met Lukaku: