Deinze (1B) overgenomen door Singaporese investeerders: "Om aan uitdagingen in profvoetbal te beantwoorden"

  Deinze staat op de 4e plaats in 1B.

  1B-club Deinze wordt overgenomen door een investeringsmaatschappij uit Singapore. "Die zal samen met het huidige bestuur de ambities van Deinze waarmaken", schrijft de club.

  Lommel, Waasland-Beveren, Westerlo, Moeskroen en nu dus ook Deinze. Het aantal 1B-clubs in buitenlandse handen neemt weer de bovenhand.

   

  Deinze wordt al 11 jaar lang geleid door voorzitter Denijs Van De Weghe, die 2 keer promoveerde met de Oost-Vlaamse club. Deinze, dat 4e staat in 1B, wakkerde de interesse aan in Singapore.

   

  "Voorzitter Denijs Van De Weghe heeft onlangs een principiële overeenkomst bereikt met ACA Football Partners, een investeringsmaatschappij gevestigd in Singapore", schrijft voetbalclub Deinze.

   

  "Na elf jaar lang de club te hebben geleid, heeft voorzitter Denijs Van De Weghe nu een partij gevonden die de ambities van KMSK Deinze samen met het huidige bestuur zal waarmaken."

   

  "De komst van ACA Football Partners moet een antwoord bieden aan alle toekomstige uitdagingen die professioneel voetbal met zich meebrengt."

   

  Van De Weghe is al een paar jaar bezig met de uitbouw van een nieuw stadion en dat blijft ook zijn project. "Zowel voorzitter Denijs Van De Weghe als zijn vrouw Kathleen blijven hun huidige rol vervullen en zullen het stadionproject verder opvolgen."