De kogel is door de kerk: geen publiek langs parcours BK veldrijden

  Van Aert zal zijn trui verdedigen zonder publiek.

  Tijdens het BK veldrijden in Middelkerke zal er geen publiek aanwezig zijn. Dat heeft de gemeente samen met de wielerbond en organisator Golazo beslist. Geen supporters dus, ook niet als er donderdag op het overlegcomité nog versoepelingen aangekondigd zouden worden. "Het is onmogelijk om dan de aanpak nog om te gooien", klinkt het.

  Dit weekend worden in Middelkerke de Belgische truien in het veld uitgedeeld. De renners zullen het wel - net als de voorbije weken - zonder de steun van de fans moeten doen.

   

  "Aangezien er nog geen wijzigingen zijn in de coronamaatregelen, zal het een BK worden zonder publiek", klinkt het in een persbericht van de organisatie. "Dat blijft zo, zelfs indien er op het overlegcomité donderdag versoepelingen aangekondigd zouden worden."

   

  "Voor een evenement van deze omvang is het dan immers al te laat om nog te schakelen. Daar zijn ettelijke werkdagen voor nodig."

   

  De drie organiserende partijen betreuren dat het BK achter gesloten deuren moet plaatsvinden. "Maar het allerbelangrijkste blijft dat het BK kan doorgaan. Voor de fans is er gelukkig nog de televisie als uitwijkmogelijkheid."

   

  Het BK wordt zowel zaterdag als zondag live uitgezonden bij Sporza.