Ga naar de inhoud

Al 3 weken oorverdovende radiostilte: waar is Lewis Hamilton?

Sinds de titelrace in Abu Dhabi op 12 december werd Lewis Hamilton nog maar één keer in het openbaar gespot.

Zelfs de beste paparazzi vinden hem niet. Sinds de uppercut in de titelrace is Lewis Hamilton - met uitzondering van één moment - volledig van de radar verdwenen. Het doet de speculatie over zijn F1-toekomst alleen maar toenemen. Wat raast er door het hoofd van de zevenvoudige wereldkampioen?

"Ik heb Lewis al enkele berichtjes gestuurd... Hij antwoordt niet. Ik denk dat hij er nog niet honderd procent klaar voor is."

 

Ben Sulayem vertelde het ietwat beteuterd tijdens een persconferentie van de Dakar-rally. Ook de pas aangestelde topman van de FIA - de hoogste autosportfederatie - krijgt Lewis Hamilton niet aan het praten.

 

Veelzeggend.

 

Sinds de onwaarschijnlijke ontknoping van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi hult de Brit zich al opvallend lang in stilzwijgen. Enkele verplichte (en nietszeggende) woorden na het beklijvende duel. Meer niet.

 

Zelfs op sociale media gaf Hamilton geen teken van leven meer - het druist in tegen zijn gewoontes. Op Instagram pronkt als laatste foto nog steeds een zelfzekere vooruitblik richting slotrace. Ondertussen zakte de teller van mensen die Hamilton volgt wel naar nul.

 

Het mag duidelijk zijn: de rest van de wereld kan de 36-jarige Brit allemaal even gestolen worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

No-show op prijzengala in Parijs

De verloren achtste wereldtitel - en vooral de manier waarop - is hard aangekomen bij Hamilton.

 

Eén keer kon hij zich toch nog opladen om in het openbaar zijn opwachting te maken. Drie dagen na de veelbesproken feiten verscheen hij piekfijn uitgedost op Windsor Castle. Daar sloeg Prins Charles hem tot ridder in de Orde van het Britse Rijk. Een trotse moeder Carmen week geen seconde van zijn zijde.

Daar bleef het bij.  Hamilton stuurde zijn kat naar onder meer het jaarlijkse prijzengala van de FIA in Parijs, waar de Mercedes-rijder een trofee voor zijn tweede plek in het klassement in ontvangst moest nemen. Een verplichting die Hamilton aan zich voorbij liet gaan. 

 

De arme Sulayem - alweer genegeerd door Hamilton - schermde met een bestraffing: "Hamilton is als coureur natuurlijk van een andere orde, maar er zijn ook regels en die moeten we respecteren."

Ik weet niet of Hamilton nog wil racen na de pijn van de slotrace.

Toto Wolff

Toch zal Sulayem ongetwijfeld de vedette van de F1 niet te hard tegen de schenen willen stampen. Door zijn radiostilte leeft de vraag of Hamilton volgend seizoen wel nog zal racen in de koningsklasse. 


Een verklaring van Mercedes-teambaas Toto Wolff had het vuur aan de lont gestoken: "Ik weet niet of Hamilton nog wil racen na de pijn van de slotrace",  vertelde de Oostenrijker midden december. "Als rijder zal hij wel willen terugkeren, want hij staat nog altijd aan de top, maar Lewis is ook een mens van vlees en bloed met bepaalde waarden."

Cryptische boodschap

Sindsdien is het gissen naar de toekomst van Hamilton. Quotes van Bernie Ecclestone bij een Zwitserse tabloid werden vorige week gretig opgeblazen door internationale media.

 

"Ik denk dat hij stopt", verkondigde de voormalige F1-baas. "Zijn teleurstelling is te groot en dat kan ik in zekere zin begrijpen. Het zou nu voor hem een mooie gelegenheid zijn om zijn droom als mode-ondernemer te verwezenlijken."

 

Daartegenover staat evenwel dat Hamilton nog steeds een contract tot eind 2023 heeft bij Mercedes. Zijn broodheer deelde twee dagen geleden nog een cryptische boodschap, vergezeld door een foto van de Brit.

 

"Tegenspoed zet sommigen ertoe aan te breken; anderen tot het breken van records."

 

Nu is het wachten tot Hamilton die woorden bevestigt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.