Doncic verknalt recordavond van 19-jarige rookie Giddey bij comeback

  Josh Giddey kon zijn knalprestatie niet bekronen met een zege.

  De Australiër Josh Giddey heeft NBA-geschiedenis geschreven als de jongste speler met een triple-double (17 punten, 13 rebounds en 14 assists). Toch leverde het de 19-jarige rookie geen overwinning op met Oklahoma City Thunder tegen de Dallas Mavericks.

  Josh Giddey had na 3 wedstrijden in quarantaine al zijn energie opgespaard voor de confrontatie met de Dallas Mavericks in de Western Conference. De Australiër, de 6e pick in de NBA-draft van 2021, pakte uit met zijn eerste triple-double (dubbele cijfers in punten, rebounds en assists).

   

  Met zijn 19 jaar, 2 maanden en 23 dagen is hij de jongste speler in de NBA die daarin slaagt. Hij neemt het record over van LaMelo Ball, die 19 jaar, 10 maanden en 17 dagen oud was.

   

  Maar Luka Doncic, die weer op het veld stond na 10 wedstrijden in de lappenmand met knieproblemen, wou zijn terugkeer niet laten vergallen door een rookie. Met 17 punten, 10 assists en 9 rebounds loodste hij de Mavericks naar een 95-86-zege.

   

  De Sloveen moest vrede nemen met een halfuurtje in zijn eerste wedstrijd in 23 dagen, maar dat volstond wel om zijn meerwaarde te tonen. 

   

  Ondertussen blijft Phoenix Suns in de nek hijgen van de Golden State Warriors in het Westen. Met een indrukwekkende 133-99 zege tegen de Charlotte Hornets lijken ze weer vertrokken na 3 nederlagen in 4 duels.

  Brown pakt uit met 50 punten

  In de Eastern Conference eiste Jaylen Brown de aandacht op met 50 punten voor de Boston Celtics, een record in zijn carrière. Met 21 punten in het 4e quarter sleepte hij verlengingen uit de brand tegen Orlando Magic, om uiteindelijk met 116-111 te zegevieren.

   

  Ook Marcus Smart deed met 17 punten zijn duit in het zakje om een 4e nederlaag in 5 wedstrijden te voorkomen. Boston staat 9e in de Eastern Conference, Orlando 14e.

  Uitslagen in NBA:

  • Toronto Raptors - New York Knicks: 120-105
  • Sacramento Kings - Miami Heat: 115-113
  • Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers: 108-104
  • Boston Celtics - Orlando Magic: 116-111
  • Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder: 95-86
  • Phoenix Suns - Charlotte Hornets: 133-99
  • LA Lakers - Minnesota Timberwolves: 108-103
  NBA