Geen 8 op 8 voor Van Aert na materiaalpech: "Jammer, reeksje leefde wel bij mij"

  Na anderhalve minuut was de race voor Van Aert al voorbij.

  Wout van Aert heeft geen 8e keer op een rij gewonnen in het veld. Een koppige ketting stak daar een stokje voor. Na een lange namiddag inhalen was de 4e plaats in Hulst nog een mooi resultaat. "Ik maak er een punt van om niet op te geven", vertelde hij na zijn wedstrijd.

  De pech voor Wout van Aert

  "Ik had pas na een halve ronde door dat ik echt wel ver zat"

  Wat een crossweekend voor Wout van Aert. Gisteren in Baal moest hij na een fiets- en schoenwissel achtervolgen en vandaag in Hulst was het weer zover. "Ik had daar zeker geen zin in, maar het was wat tegenslag in het begin", vertelt de Belgische kampioen.

   

  "Voor mij maakte Toon Vandebosch een foutje en ik kwam het hupje op en zat in een verkeerd spoor. Mijn ketting viel eraf, maar ik had het niet meteen in de gaten. Ik probeerde dus nog te trappen, maar daardoor kwam de ketting vast tussen de kleine plateau en mijn kader. Muurvast."

   

  "Ik ging het nog een keer proberen en anders zou ik tot aan de post gelopen zijn."

  De ketting zat muurvast tussen mijn kader en mijn kleine plateau

  Pas in 40e positie kon Van Aert weer op de fiets springen. Wat denkt hij dan? "Ik was op mijn ketting aan het focussen dus ik had niet echt door hoeveel jongens me voorbij waren."

   

  "Pas na een halve ronde besefte ik: "shit, ik zit heel ver". Dan heb ik nog twee rondjes geprobeerd om zo snel mogelijk te rijden, maar ik kwam niet echt veel dichter. Dus dan heb ik gewoon even gekeken wat er nog haalbaar was. Dat leek me de 4e plek en dat is toch mooi gelukt."

   

  Geen zege, maar toch een indrukwekkende prestatie. "Daar ben je niet veel mee. Ik was hier om er vol voor te gaan en dan maak ik er een punt van om niet op te geven. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd."


  De reeks is dus voorbij. Vindt Van Aert het zelf jammer of is dat alleen iets waar de journalisten mee bezig waren? "Het is spijtig, dat leefde wel een beetje bij mij. Het zou mooi geweest zijn om het nog even voort te zetten. Maar elke zege is een dag dichter bij de eerste nederlaag. Aan alle mooie liedjes komt een einde. In Herentals ga ik er zeker opnieuw voor."

  Lees ook: