Vannieuwenhuyse en Aerts zetten met 10e plek beste resultaat van seizoen neer

  An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts zijn in de 6e Wereldbekermanche van het seizoen in Sigulda in Letland op de 10e plaats geëindigd. Dat is hun beste resultaat tot nu toe. In het klassement staat Vannieuwenhuyse nu op plaats 19.

  Vannieuwenhuyse en Aerts eindigden in de eerste run in Letland als 9e en in de tweede run als 12e. Met een totaaltijd van 1'42"86 legden ze beslag op de 10e plaats. Dit seizoen zat het nog niet echt mee voor de Belgen. De top 10-plaats is goed nieuws met het oog op de kwalificatie voor de Spelen.

   

  De zege ging naar de Amerikaanse tandem Elana Meyers/Lake Kwaza. In de algemene WB-stand staat Elana Meyers ook aan kop met 1.129 punten. Vannieuwenhuyse volgt als 19e met 548 punten.   

   

  De 7e manche van het seizoen staat komende zondag op de agenda in Winterberg. In St. Moritz valt op zondag 16 januari het doek met de achtste en laatste manche.

  Kijk naar de tweede run in Sigulda