Tuchel over de zaak-Lukaku: "Maandag nemen we een beslissing of Romelu terugkeert"

  Romelu Lukaku hoopte de brokken met de Inter-fans te lijmen, maar stootte vooral zijn huidige werkgever tegen de borst.

  Het interview van Romelu Lukaku zorgt voor barstjes in zijn relatie met Chelsea. Trainer Thomas Tuchel weerde de Rode Duivel uit zijn selectie voor de topper tegen Liverpool. Wat whatsappjes naar ex-ploegmaat Tim Howard zorgden voor nog meer ruis. "Morgen/maandag nemen we een beslissing of Romelu terugkeert tegen Tottenham."

  Hij was er niet, maar toch draaide de partij tussen Chelsea en Liverpool bijna helemaal rond Romelu Lukaku.


  Ook achteraf ging een merendeel van de vragen over de situatie van de spits. Trainer Thomas Tuchel stak zowel bij de tv-zenders als op de persconferentie dezelfde verdediging af.

   

  "Romelu is onze speler en er zal altijd een weg terug zijn", aldus de coach. "We zullen dit oplossen achter gesloten deuren. We willen eerst de situatie evalueren en begrijpen waarom Romelu bepaalde uitspraken heeft gedaan. Daarom zitten we morgen (maandag, red.) samen. Dan zullen we een beslissing nemen of hij klaar is om woensdag te spelen."

   

  Volgens Tuchel was dat tegen Liverpool niet mogelijk. "Want door al het lawaai rond het interview dreigden we de focus op de match te verliezen. We wilden Romelu beschermen door geen overhaaste beslissing te nemen en met hem te spreken."

  Tuchel toonde eerder op de dag dus geen genade voor de recordtransfer.

   

  Na het kritische interview van Lukaku rekende de Duitser niet op hem voor de topper tegen Liverpool.

   

  Eerst leek het er nochtans op dat de Duitse trainer de uitspraken van Lukaku wel kon kaderen. Hij vond het "een onnodige afleiding", maar voegde er wel meteen aan toe dat "we er ook niet meer van moeten maken dan het is. Het is makkelijk om enkele uitspraken uit hun context te trekken, terwijl het eigenlijk niet zo erg is en niet wat je bedoelt."

   

  Te meer omdat het interview met Lukaku zowat een maand geleden afgenomen werd, op het moment dat hij net terug kwam uit een blessure. De Rode Duivel hoopte daarin vooral de brokken te lijmen met de fans van Inter, maar stootte vooral zijn huidige werkgever tegen de borst.

   

  Na een persoonlijk gesprek met Lukaku komt Tuchel nu toch met een statement - lees: niemand is groter dan de coach - door zijn spits uit de selectie te laten.

  Het is te groot geworden. We moeten onze voorbereiding beschermen.

  Thomas Tuchel

  Op de clubwebsite verdedigde Tuchel zijn keuze om Lukaku uit de selectie te laten: "We hebben twee keer gesproken en Romelu deed dat eveneens met de sleutelspelers. Nadien realiseerden we ons dat de zaak te groot en te luid geworden is, te dicht bij de match is. We moeten onze voorbereiding beschermen. Het was een moeilijke beslissing, maar eentje die genomen moest worden."

  Whatsappjes naar Howard

  Voor beide partijen komt het akkefietje op een bijzonder ongelegen moment. Lukaku kwam net opnieuw boven water in Londen na enkele moeilijke maanden. Chelsea moet nu zonder zijn nummer 9 op zoek naar een cruciale driepunter tegen Liverpool om in de titelrace te blijven.

  Ik kan niet veel zeggen. De situatie is "hot". Ik heb nog een meeting op maandag. Nadien kan ik meer zeggen.

  Lukaku tegen Tim Howard

  Ondertussen brengt de voorbeschouwing op het duel bij het Amerikaanse NBC Lukaku in een nog lastiger parket. De spits whatsappte, terwijl hij op het strafbankje zit, met zijn voormalige Everton-ploegmakker Tim Howard - momenteel analist bij NBC.

   

  Volgens een gebriefte presentatrice zou Lukaku gezegd hebben dat "de situatie hot is" en "hij meer kan zeggen na een nieuwe meeting op maandag."

   

  Hopelijk hebben ze dat bij Chelsea niet gehoord...

  Presentator Gary Lineker nam het wel op voor Lukaku

  Bekijk het verslag in het Journaal:

  Lees ook: